Visie op religieus erfgoed

De Ronde Venen – Gemeente De Ronde Venen heeft een visie op het religieus erfgoed in de gemeente opgesteld.

Kerken hebben het lastig. Net als bijna overal worden ook in De Ronde Venen kerken steeds slechter bezocht. Het aantal vrijwilligers daalt, en de kerken voldoen niet meer aan de huidige eisen van duurzaamheid, comfort en gebruik. Ook komt er steeds minder geld binnen om kerkgebouwen in stand te houden.

Met de visie op religieus erfgoed, wil de gemeente kerkgenootschappen de hand reiken om te bezien hoe religieus erfgoed in stand kan worden gehouden. Naar verwachting zal de visie worden behandeld in de gemeenteraadsvergadering van 24 november a.s.

“Kerkgebouwen, hun inrichting, religieuze objecten zoals beelden en kleding, maar ook de verhalen rond kerken zijn het religieus erfgoed van een gemeente,” vertelt wethouder cultuur en monumenten Cees van Uden. Het college wil met de visie voorkomen dat het religieus erfgoed verloren gaat. Wethouder van Uden: “Het maakt deel uit van onze geschiedenis.”

In de visie staat hoe het op dit moment gaat met de kerken en hoe de gemeente in de toekomst kerken kan en wil ondersteunen bij het in stand houden van het religieus erfgoed. Kerkeigenaren kunnen in de toekomst de beleidsadviseur Cultuurhistorie bereiken voor vragen over hoe je op een respectvolle manier het religieus erfgoed kunt aanpassen, behouden kan worden of beleefbaar gemaakt gaan worden.

De foto is ter illustratieAbcoudeBaambruggeCultuurGemeenteMijdrechtNieuwsVinkeveenWaverveenWilnisbeleidsadviseur cultuurhistoriecultureel erfgoedCultuurcultuurhistoriegemeente de ronde venenkerkgebouwenreligieus erfgoedrtv ronde venenvisie op religieus erfgoedwethouder cees van uden

Meer in dossier beleidsadviseur cultuurhistorie

Meer in dossier beleidsadviseur cultuurhistorie


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×