Man pint met in baambrugge gestolen pas

Baambrugge – Een man van 74 jaar wordt gebeld door een zogenaamde bankmedewerkster, die hem vertelt dat er fraude is gepleegd met zijn pinpas. De vrouw weet zelfs al de pincode van het slachtoffer te noemen. Nu heeft ze alleen nog de pas nodig.

Op 6 juli komt een echtpaar rond 13.30 uur thuis van een begrafenis, wanneer de huistelefoon over gaat. De zogenaamde bankmedewerkster aan de lijn heeft een aantal vreemde transacties gezien in Duitsland en wil even controleren bij het slachtoffer of dit klopt. Zij weet allerlei gegevens van het slachtoffer al, zoals het adres en de naam gekoppeld aan de rekening. Maar ze weet ook al de pincode van de bankpas te noemen.

Het slachtoffer zegt dat de transacties inderdaad niet kloppen. De vrouw zegt dat er een koerier langskomt om de pas op te halen en te blokkeren. Het slachtoffer geeft de pas aan de koerier mee, maar krijgt een paar uur later toch argwaan. Hij belt met het echte telefoonnummer van de bank en komt er dan achter dat er verschillende betalingen zijn gedaan, waar hij niets vanaf weet. De pas wordt geblokkeerd, maar de rekening is dan al geplunderd.

Rond 16:00 uur diezelfde dag wordt er kleding gekocht bij een dure kledingzaak in Amsterdam. Hier is voor meer dan € 4.600 aan spullen afgerekend. Later is er ook nog twee keer bij een automaat geld gepind in Amsterdam voordat de pas geblokkeerd kon worden. Uiteindelijk is het slachtoffer voor meer dan € 5.700 opgelicht. Herkent u de man op de beelden die voor veel geld kleding afrekent? Bel met één van de tiplijnen: 0800 – 6070 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800 – 7000.

Kijk HIER de uitzending van Bureau Hengeveld.

Bron en foto: RTV Utrecht/Bureau Hengeveld Geplaatst door: Ferry MulderAbcoudeBaambruggeMijdrechtNieuwsVinkeveenWaverveenWilnisbaambruggebabbeltrucbureau hengeveldcriminaliteitgemeente de ronde venengestolen pinpasopsporing verzochtpolitie midden nederlandrtv utrechtrtvronde venen


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×