Deze week in nieuwsronde 39 [ elk even uur]

++      Voor december moeten alle gemeenten nieuwe plannen indienen voor het plaatsen van windmolens. Als ze dat niet doen kan de provincie plaatsen aanwijzen. Veenwind wil hierover in gesprek.
++     Nathalia Kravchuk roept onze hulp in om haar landgenoten een warme winter te geven. De gevluchte Nathalia Kravchuk woont met haar 4 kinderen en moeder in Vinkeveen. Onlangs is even terug geweest naar Ukraine. Bij terugkomst is ze direct een actie gestart.
++    Het grondwaterpeil in onze polders is gesprek van de dag. Joost Samsom heeft daarvoor zijn eigen oplossing , dus een verhoging van het waterpeil is wat hem betreft niet echt nodig.
++   Het hele jaar is in onze regio stilgestaan bij de gebeurtenissen hier in het rampjaar 1672. Afgelopen week is dat jaar feestelijk afgesloten.
++   De gemeenteraad heeft een miljoen beschikbaar gesteld voor het onderhoud ons gemeentelijke groen.AbcoudeBaambruggeCultuurMijdrechtNieuwsVinkeveenWaverveenWilnis1672 rampzaligcooperatie veenwindgrondwaterpeilJoost Samsomnathalia kravchukWARMUPOEKRAINE

Meer in dossier 1672 rampzalig

Meer in dossier 1672 rampzalig


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×