Extra gemeentelijke steun voor dorpshuis de springbok

De Hoef – Gemeente De Ronde Venen helpt dorpshuis De Springbok in De Hoef met een extra subsidie van € 30.000. Daarmee kan het dorpshuis de sterk stijgende energiekosten blijven betalen. Eerder al hebben De Willisstee in Wilnis en De Boei in Vinkeveen extra subsidie van de gemeente ontvangen voor het betalen van hun energierekeningen.

Wethouder Cees van Uden: “Het dorpshuis is de thuishaven van verenigingen, sportclubs en cultuurinitiatieven. Het is de plek waar inwoners elkaar kunnen ontmoeten. Er gebeurt hier van alles en dat maakt onze dorpen een fijne plek om te wonen. De gemeente springt financieel bij, omdat het belangrijk is dat het dorpshuis die verbindende rol kan blijven vervullen.”

Dit najaar is het contract van De Springbok met haar energieleverancier geëindigd. De energiekosten zijn daarna vier keer zo hoog geworden. Het bestuur van het dorpshuis heeft maatregelen genomen om het energieverbruik omlaag te brengen. Maar deze maatregelen helpen niet genoeg.

Het bestuur van De Springbok gaf in gesprekken met de gemeente aan dat zij zonder extra subsidie in grote problemen zou komen. Zonder extra steun zou het dorpshuis misschien tijdelijk moeten stoppen. Nu de gemeente een extra bedrag heeft toegezegd, kan De Springbok open blijven.

Geplaatst door: Ferry MulderCultuurEconomieGemeenteMijdrechtNieuwsSportde boei vinkeveende hoefde willisstee wilnisdorpshuis de springbokenergiekosten stijgenextra subsidiegemeente de ronde venenrtv ronde venenverbindende rol dorpshuiswethouder cees van uden


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×