Kerstactie lionsclubs in de ronde venen

De Ronde Venen – De Lionsclubs zijn na het grote succes van voorgaande jaren landelijk weer de kerstactie ‘Koffie voor de Voedselbanken’ gestart in samenwerking met Douwe Egberts. Het aantal mensen dat een beroep doet op de Voedselbank stijgt fors. De behoefte aan ondersteuning wordt om die reden steeds groter.

De laatste actie van vorig jaar december bereikte in De Ronde Venen een nieuwe recordopbrengst voor de lokale Voedselbank De Ronde Venen. In totaal zijn 1.237.029 DE-punten ingeleverd, goed voor 2.605 pakken koffie! Hiermee kon de Voedselbank 120 gezinnen een jaar lang van koffie voorzien.

Ook dit jaar willen de Lionsclubs van Mijdrecht Wilnis, Vinkeveen Waverveen en Abcoude Baambrugge weer hun steentje bijdragen om de Voedselbank De Ronde Venen te ondersteunen. Ook in De Ronde Venen zien honderden personen zich door omstandigheden genoodzaakt ondersteuning te zoeken bij de voedselbank.

Koffie is met name een product waar de voedselbanken om zitten te springen. Het bederft niet en wordt dan ook maar zelden aangeboden door supermarkten en andere toeleveranciers. De door u ingeleverde waardepunten zullen worden verzilverd voor pakken koffie die worden gedoneerd aan de Voedselbank De Ronde Venen.

Het inzamelen van de DE-waardepunten wordt gecombineerd met het inzamelen van oud en vreemd geld. Bijna iedere Nederlander heeft wel oud of vreemd geld in huis liggen waar niets mee wordt gedaan De Lionsclub zal het geld omwisselen voor euro’s. Voor iedere € 15 kan dan in de Derde Wereld een arme blinde gratis aan staar worden geopereerd, waarna die weer normaal kan zien, werken en leven! Bij de actie van december 2021 werd 19,8 kg aan oud en vreemd geld verzameld.

DE-waardepunten, bij voorkeur geteld, en oud en vreemd geld kan tot en met eind december worden ingeleverd op de volgende adressen:

• In Vinkeveen: Jumbo, Albert Heijn, Maria-Oord (receptie), drogisterij De Bree, SMC De Bron en De Groentehal.
• In Mijdrecht: Boni, Hema, Hoogvliet en De Dierenspecialist op Adelhof. 
• In Wilnis: Jumbo en Van Soest Stoffen. 
• In Abcoude bij Plus Koot en ook tijdens de jaarlijkse erwtensoepactie van de Lionsclub Abcoude-Baambrugge op zaterdag 21 januari 2023.

Geplaatst door: Ferry MulderAbcoudeBaambruggeEconomieMijdrechtNieuwsVinkeveenWaverveenWilnisderde werelddouwe egbertserwtensoepactiegemeente de ronde venengroter beroep op voedselbankkerstactie lionsclubskoffie voor voedselbankkoffiepuntenkoffiepunten inleverenlions mijdrecht wilnislions vinkeveen waverveenlionsclub abcoude baambruggeoud en vreemd geldrtv ronde venenstaaroperatievoedselbank de ronde venen

Meer in dossier derde wereld

Meer in dossier derde wereld


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×