Online workshop 'word de ouder die je wel wilt zijn'

De Ronde Venen – Donderdagavond 19 januari a.s. organiseert Ouders Lokaal een online workshop voor ouders die meer willen leren over emoties en hoe je de ouder wordt die je voor ogen hebt. Word de veilige haven waarin je kind altijd terecht kan.

Natuurlijk wil jij die kalme, zachte en liefdevolle ouder zijn die je voor ogen hebt. Alleen wanneer je hink-stap-sprong doet over de boodschappentas die nog uitgepakt moet worden, terwijl je eigenlijk al aan tafel had willen zitten zodat de kinderen op tijd naar bed kunnen gaan én er roept er één voor de 100ste keer “mama” of “papa” in rap tempo achter elkaar… Tja…

Herken je dit? Je weet heel goed hoe je het niet wilt. Je hebt prachtige dingen gehoord over opvoeden zonder straffen, je wilt niet schreeuwen en niet zo boos worden. Maar soms lijkt het alsof boos worden de enige manier is om je kind te bereiken. Zeker als je kind zelf overstuur of boos is. Je zou willen dat je dan ook rustig blijft, maar dat lukt niet altijd. Je kind is verdrietig, je troost en luistert. “Ja, en jij bent ook stom, ga weg!”: roept hij. Wat??

Kwaadheid borrelt op, zo laat je niet met je omgaan! Ergens in je achterhoofd hoor je nog “dit is niet tegen jou, dit is niet tegen jou”, maar het helpt niet. Je schiet uit je slof. Je bent boos en verdrietig! Je doet zo je best! Meteen heb je spijt. Je had zo graag hem willen steunen in zijn verdriet en nu sta je boos tegenover hem.

In deze interactieve online workshop leer je een heel praktisch 5-stappenplan waarmee je de kalmte hervindt, juist wanneer de emoties bij jou hoog oplopen, zodat jij jouw emoties in de hand hebt en daardoor de kalme, liefdevolle plek bent waar je kinderen terecht kunnen.

Deze Zoom workshop wordt begeleid door  Damiët van Stek. Zij is moeder van 2 zoons (2012 en 2015). Zij heeft een eigen coachpraktijk waarin ze moeders die zich boos, streng, ongeduldig en een soort politieagent voelen in het ouderschap, begeleidt naar ouderschap vanuit vertrouwen, verbinding en plezier. Ze werkt onder andere met Aware Parenting (Aletha Solter) en Mindfulness en neemt daarin haar rijke ervaring als coach, trainer en gezinshulpverlener mee, en natuurlijk ook als ouder.

Deze interactieve online workshop is voor ouders die merken dat ze ongeduldiger en bozer reageren op hun kind dan ze willen, met kinderen in de leeftijd van 2 tot 12 jaar. De deelnemers gaan echt met elkaar aan de slag en uiteraard is er ruimte voor vragen. Deelname is gratis na aanmelding via derondevenen.ouderslokaal.nl

Kijk voor meer informatie op de website of mail via info@ouderslokaal.nl.

Geplaatst door: Ferry MulderAbcoudeBaambruggeMijdrechtNieuwsVinkeveenWaverveenWilnisaware parentingdamiet van stekgemeente de ronde veneninteractieve online workshopmega coole moedersmindfulnessouders lokaal de ronde venenrtv ronde venenword de ouder die je wel wilt zijnzoomzorg

Meer in dossier aware parenting

Meer in dossier aware parenting


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×