Wie wil er - bijna gratis - een regenton?

De Ronde Venen – Inwoners Voor Inwoners (IVI), de Energieke Rondeveners en Van Walraven zetten samen met gemeente De Ronde Venen, in op duurzaamheid en op het bewuster omgaan met water. Daarom komen zij met een regentonnenactie. Zij stellen 400 regentonnen van € 100 beschikbaar voor inwoners van De Ronde Venen.

Die kunnen zich hiervoor makkelijk aanmelden via www.wiewilereenton.nl. Na betaling van € 10 is de aanmelding compleet. Zij ontvangen daarna een bericht om de regenton tijdens een speciaal inwonersevenement op te halen.

Ook in De Ronde Venen zijn de gevolgen van klimaatverandering te merken. Droogte en extreme regenbuien wisselen elkaar af. De buien kunnen in een korte tijd zorgen voor overlopende rioleringen en veel water op straat. Het aansluiten van een regenton zorgt voor een vertraagde afvoer van het regenwater en ondersteunt hiermee de waterafvoer. Het water uit de regenton is te gebruiken om bijvoorbeeld planten water te geven, de auto of ramen mee te wassen en het is zelfs lekker drinkwater voor huisdieren. Er hoeft dan geen leidingwater gebruikt te worden. Zo helpen inwoners mee de gemeente klimaatbestendiger te maken én besparen zij kostbaar leidingwater. 

De regenton is makkelijk aan te sluiten op de regenpijp met een vulautomaat. Deze zorgt ervoor dat het water uit de dakgoot in de regenton terechtkomt. Wanneer deze vol is, gaat het water rechtstreeks het riool in. In de tussentijd is de regenton gewoon te gebruiken. 

In maart kunnen inwoners die zich hebben aangemeld, de regentonnen komen ophalen tijdens pop-up inwonersfestivals die in verschillende dorpen in De Ronde Venen worden georganiseerd. Het thema “klimaat” zal tijdens deze gezellige inwonersfestivals centraal staan. Inwoners ontvangen handige weetjes en tips over het gebruik van de regenton.

Kijk voor meer informatie op www.wiewilereenton.nl.

Geplaatst door: Ferry MulderAbcoudeBaambruggeEconomieGemeenteMijdrechtNieuwsVinkeveenWaverveenWilnisenergieke rondevenersgemeente de ronde veneninwoners voor inwonersiviklimaatklimaatveranderingleidingwatermilieupop up inwonersfestivalsregenregentonrtv ronde venenvan walraven


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×