Ijsbaan mijdrecht groot succes met duizenden bezoekers

Mijdrecht – De ijsbaan op het Raadhuisplein in Mijdrecht heeft deze editie meer dan 7.500 bezoekers getrokken. Daarmee is het vier weken durende evenement een groot succes te noemen.

De eerste twee weken werden getekend door het schoolschaatsen: alle basisscholen in gemeente De Ronde Venen waren uitgenodigd voor een sportieve schaatsclinic. De jeugdleiders van IJsclub Nooit Gedacht zorgden voor professionele begeleiding: meer dan 1.000 kinderen konden dankzij de sponsoren gratis spelenderwijs het ijs op.

Diezelfde IJsclub Nooit Gedacht gaf meer dan 40 g-schaatsers één-op-één-begeleiding. Voor sommigen van hen was het de eerste keer op schaatsen. Het hele tafereel leverde alleen maar blije gezichten op.

In de kerstvakantie bleek het één groot feest. Vrijwel alle dagen was het gezellig druk, zelfs als het weer een beetje tegenzat. Op de vrijdagavonden draaiden dj’s muziek en konden de voetjes van de vloer. Tijdens het allerlaatste weekend was het op en rondom de baan heel erg druk. Tijdens de speciale feestavond afgelopen zaterdag ging het dak eraf en waren er spectaculaire vuurshows.

De eerste twee weken van het evenement was het erg koud, waardoor het verbruik van de elektrische koelsystemen laag bleef. De gebruikte energie en CO2-uitstoot is volledig gecompenseerd. Door de gedeeltelijke overkapping, slim ijsonderhoud en energiezuinige koelsystemen is het energieverbruik zoveel mogelijk beperkt.

De realisatie van dit sportieve, sociale en gezellige evenement was niet mogelijk zonder de bijdragen en hulp van sponsoren (veelal lokale ondernemers), winkeliersvereniging Mijdrecht Dorp, winkelcentrum De Passage, gemeente De Ronde Venen en de 53 fantastische vrijwilligers.

Op de foto’s: drukte op de ijsbaan en spectaculaire vuurshow op het ijs

Geplaatst door: Ferry MulderCultuurEconomieGemeenteMijdrechtNieuwsSportco2 uitstoot gecompenseerdenergiegebruik gecompenseerdg schaatsengemeente de ronde venenijsbaanijsbaan raadhuisplein mijdrechtijsclub nooit gedachtkerstvakantieMijdrechtmijdrecht dorprtv ronde venenschoolschaatsenvrijwilligerswinkelcentrum de passagewinkeliersvereniging mijdrecht dorp

Meer in dossier co2 uitstoot gecompenseerd

Meer in dossier co2 uitstoot gecompenseerd


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×