Leer reanimeren en red levens

De Ronde Venen – Te weinig Nederlanders kunnen reanimeren. Reanimeren kan een zaak zijn van leven of dood. Toch weet driekwart van de Nederlanders niet wat je moet doen, als iemand een hartstilstand krijgt.

Reanimeren en defibrilleren met de AED (Automatische Externe Defibrillator) is eenvoudig te leren. Kunt u een leven redden? Hulp bieden binnen de eerste 6 minuten na een hartstilstand is cruciaal en kan een leven redden.

Meld u nu aan voor een reanimatiecursus/AED-cursus bij de EHBO-vereniging Lucas Vinkeveen, en volg elk jaar een herhalingsles. Dan gaan de handelingen als vanzelf in geval van nood. Bij een reanimatie/AED-cursus leert u hoe u: een hartstilstand herkent; het bewustzijn en de ademhaling van het slachtoffer controleert; moet reanimeren en verder leert u hoe de AED eruit ziet, hoe deze werkt en hoe u dit apparaat moet gebruiken in combinatie met het reanimeren.

Elke week worden in ons land 300 mensen buiten het ziekenhuis getroffen door een hartstilstand. Het gebeurt vaak thuis, op het werk of buiten op straat. Nu overleeft 10- tot 20% van de slachtoffers een hartstilstand.

Kunt u reanimeren? Vergeet u dan niet elk jaar een herhalingsles te volgen, want op een dag is het geen oefening.

De eerstvolgende opleiding Reanimatie/AED bij de EHBO-vereniging Lucas Vinkeveen is op de woensdagavonden 15 en 22 februari a.s. EHBO-vereniging Lucas Vinkeveen is Reanimatiepartner van de Nederlandse Hartstichting.

Aanmelden kan per e-mail via reanimatielucasvinkeveen@gmail.com of via de website www.ehbolucasvinkeveen.nl.

Geplaatst door: Ferry MulderGemeenteNieuwsVinkeveenWaverveenaedautomatische externe defibrillatorcursus reanimatie en aedehbo vereniging lucas vinkeveengemeente de ronde venenherhalingscursusnederlandse hartstichtingreanimatiertv ronde venente weinig kennis reanimerenzorg


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×