Minder winnen maar meer perspectief voor lorena wiebes

Antwerpen (B)/Mijdrecht – Met de overstap van Lorena Wiebes van Team DSM naar SD Worx beschikt die ploeg over een drietal rensters van wereldklasse. Voor Wiebes, die in 2022 23 wedstrijden won, betekent het dat ze in het nieuwe jaar hoogstwaarschijnlijk minder zeges zal gaan boeken.

Wiebes, Lotte Kopecky en Demi Vollering verdelen de seizoenzeges alsof het een taart is. Iedere renster mag haar voorkeur uitspreken voor de koers die ze echt graag wil winnen. Soms bijt elkaar dat even, vooral in het geval van sprintgiganten Wiebes en Kopecky.

Maar dat neemt de uit Mijdrecht afkomstige Wiebes (23) graag op de koop toe, vertelt ze tijdens de teampresentatie in Antwerpen. “Ik wilde nieuwe indrukken en motivatie opdoen. Ik geloof dat ik nog steeds verder kan groeien en ik wil me ontwikkelen, daar is dit de perfecte ploeg voor.”

Op de langere termijn wil Wiebes namelijk een iets andere en vooral completere renner worden. Ze brengt bij SD Worx nu al de garantie op een heel pak sprintzeges met haar mee, maar ze wil uiteindelijk nog meer gaan bieden.

Iemand als Kopecky, die compleet genoeg is om klassiekers als de Ronde van Vlaanderen en de Strade Bianche op haar naam te schrijven, is daarin een voorbeeld. “Op trainingskampen zag ik dat zij nu nog sterker bergop is dan ik en een grotere motor heeft. Op de iets langere termijn wil ik ook die kant op, maar dat is nu te vroeg. Nu wil ik in die wedstrijden vooral ervaring op doen, de andere meiden helpen en sterker worden.”

Maar toch brandt de ambitie completer te worden. “Ik wil mezelf uitdagen en dat biedt de ploeg ook. Ik wil sterker worden. Ik heb uiteindelijk het doel ook klassiekers winnen.

Kijk HIER voor het interview met Lorena Wiebes in NOS Sportjournaal van afgelopen dinsdag.

Bron: NOS Sport Foto: Screenshot NOS Sportjournaal

Geplaatst door: Ferry MulderMijdrechtNieuwsSportgemeente de ronde venenlorena wiebesmeer perspectiefMijdrechtrtv ronde venenSportteam sd worxwielrennenwielrennen vrouwen


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×