Nationale voorleesdagen bij de bibliotheek

De Ronde Venen – Herinner jij je nog de gezellige voorleesmomenten uit je jeugd? Misschien weet je ook nog uit welk boek je voorgelezen werd. En soms wil je er later zelf uit voorlezen.

Voorlezen zorgt voor mooie herinneringen. Begin vandaag nog met het maken van je eigen voorleesritueel samen met jouw (klein)kind. De Bibliotheek helpt je daar graag bij. Kom tijdens de Nationale Voorleesdagen tussen 25 januari en4 februari naar de Bibliotheek en neem je kindje mee! Zoek samen een mooi voorleesboek uit. Weet je niet welk boek te kiezen? In de Bibliotheek helpen ze je graag de weg te vinden in al die mooie prentenboeken.

Is je (klein)kind nog geen lid? Maak je kindje nu lid, dan krijgen jullie een leuk vingerpopje cadeau. Het kost je helemaal niets, want alle kinderen tot 18 jaar zijn gratis lid. En bij de Bibliotheek AVV betaal je als je een keer een paar dagen te laat bent met inleveren, geen boete.

Zou jij ook graag meer willen voorlezen aan je kind(eren), maar lukt dat niet altijd door tijdgebrek? Veel ouders kennen dit probleem. Daarom vind je op de website van de Bibliotheek ook veel voorleesfilmpjes en digitale prentenboeken, voor als je een keer geen tijd hebt.

Voorlezen is niet alleen leuk en gezellig. Het is ook nog eens heel goed voor de ontwikkeling van je kind. Kinderen die vaak worden voorgelezen, zijn beter in taal. En het verrijkt de woordenschat waardoor kinderen de wereld om zicht heen beter begrijpen.

Kijk voor tips, idee├źn en meer informatie op www.bibliotheekavv.nl/voorleesdagen.

Geplaatst door: Ferry MulderAbcoudeBaambruggeCultuurMijdrechtNieuwsVinkeveenWaverveenWilnisbibliotheek angstel vecht venenbibliotheek avvgeen boete voor te laat inleverengemeente de ronde venengratis lidmaatschap kindlezennationale voorleesdagenontwikkeling kindrtv ronde venenvoorleesritueelvoorlezen


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×