Interactieve workshop over de 9-jaarsfase

De Ronde Venen – Dinsdagavond 7 februari a.s. organiseert Ouders Lokaal een interactieve(zoom)workshop voor ouders van kinderen in de 9-jaarsfase.

‘Je zit echt in de puberteit!’, Hoor je jezelf denken of roepen. Maar je kind is nog maar negen! Meidenvenijn, jongens die stoer doen, groepsdruk, erbij willen horen, heftige emoties en verdriet, oude angsten die weer terugkomen, pesten, onzekerheid zijn thema’s die een grotere rol gaan spelen rond het negende levensjaar. Is jouw kind rond de negen jaar (8,9,10 jaar) en merk je dat zijn/haar gedrag en behoefte veranderen?

Dacht je eerst ook dat jouw kind al vroeg aan de puberteit begon? Zou je deze fase graag beter willen begrijpen, zodat je meer begrip hebt voor de keuzes die jouw kind maakt en hem/haar daardoor kunt ondersteunen? De workshop ‘ik ben 9’ staat in het teken van de negenjaarsfase. Deze fase vindt meestal plaats in de periode tussen de acht en de elf jaar. Soms lijkt het alsof je kind al vroeg aan de puberteit begint. Dit is niet werkelijk zo. Een kind van negen zit in zijn eigen fase horend bij deze leeftijd. Ieder kind beleeft de negenjaarsfase op zijn/haar eigen manier. Voor het ene kind verloopt deze periode makkelijk en voor het andere kind kan deze tijd lastiger zijn.

Laat je tijdens deze workshop informeren over deze levensfase van je kind en ontvang handvatten hoe je jouw kind op een goede manier kunt ondersteunen.

• Leer hoe je jouw kind kunt ondersteunen in deze periode
• Laat je inspireren door handige en creatieve tips zodat je aan het einde van de avond met leuke ideeën naar huis gaat
• Ontmoet andere ouders en leer van elkaar door ervaringen uit te wisselen

De workshop wordt begeleid door Leonie Aalders, moeder van een tweeling die de 9-jaarsfase al heeft meegemaakt. In het dagelijks leven coacht Leonie ouders en kinderen in haar eigen praktijk ‘Anders kijken naar je kind’. Daarnaast schrijft zij blogs over de struggles van het ouderschap en verder organiseert zij allerlei workshops.  Tijdens deze avond zal zij haar ervaringen als moeder en als coach delen.

De workshop is voor ouders/verzorgers van kinderen in de leeftijd van 8-10 jaar, maar uiteraard is het ook goed om al voorbereid te zijn op deze leeftijd en zijn ouders van jongere kinderen natuurlijk meer dan welkom. Deelname is gratis na aanmelding via de website ouderslokaal.nl. In de bevestiging staat de link naar de Zoom meeting.

Neem voor meer informatie per e-mail contact op via info@ouderslokaal.nl.

Geplaatst door: Ferry MulderAbcoudeBaambruggeMijdrechtNieuwsVinkeveenWaverveenWilnisanders kijken naar je kindgemeente de ronde venenik ben 9kinderen in de negenjaarsfaseleonie aaldersonline workshopouders lokaal de ronde venenrtv ronde venenservicepunt tympaan de baat


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×