Nieuw clubhuis tennisvereniging atlc abcoude

Abcoude – Dinsdagmiddag 18 april jl. ondertekenden voorzitter Peter Coster en penningmeester Mischa Wessel namens ALTC en Tom Pouw namens Aannemersbedrijf Veldman Pouw het contract voor de bouw van een nieuw clubhuis. Dat gebeurde onder toeziend oog van wethouder Maarten van der Greft (Sport) en architect Robin van Moort van VMV&VMP architecten. Als alles volgens planning verloopt, kan het nieuwe clubhuis volgend jaar juli in gebruik worden genomen. Ook worden komende tijd de banen, het hekwerk en het groen rond het tennispark flink opgeknapt.

Het huidige clubhuis van ALTC staat al 50 jaar. En dat is goed merkbaar: ,,We kampen al geruime tijd met verschillende onderhoudsproblemen, zoals een lekkend dak en verrotte kozijnen. Ook voldoet het gebouw niet meer aan de eisen van deze tijd en is het slecht geïsoleerd. Daardoor verbruiken we veel gas om het warm te houden’’, zegt Ronald Kooyman, vanuit het bestuur verantwoordelijk voor de accommodatie. ,,Eind vorig jaar hebben de leden ingestemd met het plan om een nieuw gebouw neer te zetten. Daarbij hebben de leden ook aangegeven het zeer belangrijk te vinden dat het nieuwe gebouw de gezelligheid moet ademen die hoort bij de gezellige familievereniging die de ALTC is. Daar gaan we ons dan ook hard voor maken’’, belooft Kooyman.

De ondertekening van het contract voor de nieuwbouw was niet alleen voor ALTC een feestelij kmoment: wethouder Maarten van der Greft complimenteerde de tennisvereniging met deze mijlpaal. ,,Sportverenigingen hebben het moeilijk. Het is steeds moeilijker voldoende vrijwilligers te vinden en er worden steeds meer eisen aan een vereniging gesteld. Het dwingt respect af dat ALTC, ondanks deze obstakels, er in slaagt een nieuw clubgebouw te realiseren.’’

Het nieuwe onderkomen heeft een flink aantal pluspunten op het gebied van duurzaamheid ten opzichte van het huidige gebouw. ,,Er komen zonnepanelen op het dak, er wordt een warmtepomp geïnstalleerd en het gebouw wordt goed geïsoleerd’’, somt Kooyman op. Voor de energiebesparende maatregelen maakt ALTC dankbaar gebruik van financiële ondersteuning die de gemeente hiervoor middels het duurzaamheidsfonds aan buitensportverenigingen biedt. Daarnaast biedt de nieuwbouw de kans de technische installatie te vervangen en extra bergruimtete realiseren.

,,Bij het nieuwe gebouw komt een groter terras aan de zonzijde en er komen schuifdeuren naar het terras. Die kunnen op mooie dagen open zodat je vanuit de kantine veel meer betrokken bent bij wat er op de banen gebeurt.’’

Gemeente De Ronde Venen heeft alle medewerking toegezegd om te zorgen dat alles op rolletjes verloopt. De gemeente gaat onder andere het groenonderhoud rond het park aanpakken en onderhoud plegen aan omliggende sloten. Wethouder Van der Greft; ,,We trekken graag samen met ALTC op in dit project, dat doen we trouwens met alle sportverenigingen en -clubs. Sportverenigingen zijn niet alleen belangrijk omdat ze bijdragen aan een gezond leven door de mogelijkheid er te sporten en te bewegen. Ze leveren ook een belangrijke maatschappelijke bijdrage. De verenigingen bevorderen ook sociale samenhang en maatschappelijke betrokkenheid. Aspecten die belangrijk zijn voor een gezonde en levendige gemeente.’’AbcoudeBaambruggeGemeenteNieuwsSportabcoudede ronde venengemeente de ronde venennieuw clubhuisrtv ronde venenSportwethouder maarten van der greft


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×