Contract getekend voor bouw nieuwe brandweerkazerne abcoude

Burgemeester Maarten Divendal en aannemer Cor Mulckhuyse zetten 19 april hun handtekening voor de bouw van een nieuwe brandweerkazerne aan de Burgemeester Des Tombeweg, vlakbij de carpoolplaats bij het inrijden van Abcoude.

De gemeenteraad stelt € 2,5 miljoen beschikbaar voor de bouw van de kazerne.

Bouwbedrijf Mulckhuyse uit Vinkeveen voert het werk uit naar een ontwerp is van architectenbureau JOUS uit Joure. De bouw start naar verwachting in het eerste kwartaal van 2024 en duurt een jaar.

Burgemeester Divendal is blij dat met de ondertekening een belangrijke stap is gezet richting nieuwbouw. ,,Aan de Burgemeester Des Tombeweg komt een modern en duurzaam gebouw, mogelijk volledig energieneutraal, met zonnepanelen op het dak en voorzien van een warmtepomp. Een gebouw dat onderdak biedt aan de bijna 30 vrijwilligers die actief zijn bij de brandweer en de twee voertuigen waarover ze beschikken. Ook is er buiten ruimte voor een bescheiden oefenplaats.’’

Burgemeester Divendal: ,,De huidige kazerne is 80 jaar oud en staat op een mooie plek in het dorp. Het zal zeker voor de brandweervrijwilligers wennen zijn dat de nieuwe kazerne op een andere plek inAbcoude komt te staan. Na een zorgvuldig traject zijn we op de locatie aan de Burgemeester Des Tombeweg uitgekomen. De nieuwbouw heeft een flink aantal pluspunten, niet alleen qua duurzaamheid, maar ook qua voorzieningen voor de vrijwilligers. Ik ben er van overtuigd dat er een mooi en functioneel gebouw komt waar Abcoude trots op kan zijn en waar de vrijwilligers zich snel thuis zullen voelen.’’

Op de foto: onder toeziend ook van postcommandant Rijk van den Dikkenberg ondertekenen burgemeester Divendal en directeur Mulckhuyse het contract. Rechts op de foto een impressie van de nieuwbouwAbcoudeBaambruggeEconomieGemeenteNieuwsVinkeveenWaverveenabcoudebaambruggeburgemeester maarten divendalde ronde venengemeente de ronde venenrtv ronde venenveiligheid


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×