Nieuwe buurtbussen in gebruik genomen

Regio – Onlangs heeft Syntus Utrecht de sleutel van de laatste spiksplinternieuwe buurtbus overhandigd aan de buurtbusvereniging Soest. Dit vond plaats bij het gemeentehuis in Soest. Afgelopen periode zijn er al 20 nieuwe buurtbussen de weg op gegaan. De bus in Soest is de laatste in de reeks. Jaap Heijmans, secretaris van de buurtbusvereniging, nam de sleutels van de nieuwe bus in ontvangst van de provincie Utrecht en Syntus Utrecht.

De nieuwe Mercedes-Benz Sprinter 314CDI buurtbussen zijn zeer toegankelijk. Ze hebben meer comfort en een betere toegankelijkheid. Dit komt onder andere door een lage vloer en brede instapdeuren. In de bus is ruimte voor het plaatsen van een rolstoel, rollator of kinderwagen. Dit biedt ook reizigers die minder goed ter been zijn de mogelijkheid om comfortabel te reizen. De nieuwe bussen bieden ook de vrijwillige buurtbuschauffeurs meer comfort en een beter zicht tijdens het rijden. Daarnaast is de bestemming op de voorkant van de bus beter leesbaar en zien de bussen er van binnen en buiten moderner uit.

Met de komst van de nieuwe buurtbussen wordt, volgens Syntus Utrecht en de provincie Utrecht, het reizen met het openbaar vervoer toegankelijker. Dat is een belangrijk speerpunt van zowel de provincie Utrecht (opdrachtgever) als vervoerder Syntus Utrecht. Het gezamenlijke doel is namelijk dat openbaar vervoer voor iedereen toegankelijk is.

Janine van Verseveld, regiomanager van Syntus Utrecht, is blij dat de nieuwe bussen de toegankelijkheid van het Utrechtse OV verbetert. Ze zegt hierover: “Met deze nieuwe bussen hebben de buurtbusverenigingen moderne en kwalitatief goede bussen. Daarmee kunnen zij weer jaren vooruit. Dat is de basis voor goed openbaar vervoer. Daar komt bij dat wij met deze bussen het OV in Utrecht toegankelijker maken. Dat is een belangrijke ontwikkeling, omdat uit onderzoek blijkt dat ongeveer de helft van de buurtbussen in Nederland niet toegankelijk is voor rolstoelen. Met deze nieuwe buurtbussen kunnen niet alleen mensen met een rolstoel, maar ook ouderen (met een rollator) en ouders met een kinderwagen gebruik maken van het OV.”

Binnen de Provincie Utrecht zijn 6 buurtbusverenigingen actief, waaronder in De Ronde Venen. Zij zorgen er met 275 enthousiaste vrijwilligers voor dat 9 buurtbuslijnen gereden worden. Daarmee leveren zij een belangrijke bijdrage aan de leefbaarheid van hun eigen woonomgeving binnen de provincie Utrecht.

Foto: Syntus UtrechtAbcoudeBaambruggeMijdrechtNieuwsVinkeveenWaverveenWilnisbuurtbusde ronde venengemeente de ronde venenmobiliteitopenbaar vervoeropenbaar vervoer de ronde venenprovincie utrechtrtv ronde venensyntus utrecht


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×