Verkeerslichten bij tijdelijke brug Demmerik

Bij de tijdelijke brug in de Demmerik in Vinkeveen zijn aan beide uiteinden verkeerslichten geplaatst. Dit om de verkeersstroom te reguleren en veiligheid te vergroten.

Vinkeveen – Op 9 juni jl. is de tijdelijke brug op de Demmerik in Vinkeveen opengesteld. Door de noodzakelijke hoogte van deze tijdelijke brug kunnen gebruikers het tegemoetkomend verkeer niet helemaal goed zien aankomen.

Een aantal gebruikers heeft aangegeven dat ze dit een lastige situatie vindt. Daarom heeft de gemeente aan beide uiteinden van de brug verkeerslichten – die ook gelden voor fietsers en voetgangers – geplaatst. Hierdoor wordt de verkeersstroom gereguleerd en wordt de overzichtelijkheid vergroot en daarmee de veiligheid op de brug.

Tussen 22:00 en 06:00 uur staan de lichten uit, aangezien in deze periode minder verkeer is en omdat het verlichtingsniveau voldoende is om de zichtbaarheid te waarborgen. Dit helpt om energie te besparen en de lichtvervuiling in het gebied ’s nachts te verminderen.NieuwsRegioVinkeveenbrugdemmerikStoplichtvinkeveen


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×