Buurtsuper Baambrugge gered

Baambrugge – Baambrugge haalt opgelucht adem, want het kleine dorpje bij Abcoude behoudt z’n enige supermarkt. En dat komt onder meer doordat inwoners zélf de vakken gaan vullen en kassadiensten draaien. “Ik sta overal voor open.”

Terwijl de buurtwinkel in Baambrugge volstaat met klanten krijgt de 39-jarige Steven Boerema uitgelegd hoe de kassa werkt. “Kan ik gewoon gaan scannen?”, vraagt hij. Wat onwennig scant hij een pak wraps en maakt ondertussen een praatje met een jonge vrouw met kinderen. Steven is één van de 80 vrijwilligers die de kleine buurtsuper straks draaiende moet gaan houden. “We vinden het belangrijk dat deze winkel blijft bestaan dus daarom moeten we daar allemaal een beetje inspanning voor leveren.”

Ook het winkelend publiek op deze druilerige donderdagochtend reageert opgelucht. “Ik ben hier heel blij mee”, vertelt een vrouw bij het koelvak. “Het houdt ons dorpje levendig. Ik maak ook gebruik van het PostNL-punt hier. Ik vind het gewoon een gezellig uitje.” “Wij zijn lid geworden”, zegt een andere vrouw. “We helpen elkaar waar we kunnen. Ik vind het mooi dat iedereen in het dorp iets kan bijdragen en wij ook dus.”

Henk en zijn vrouw Gerrie kunnen na bijna 30 jaar trouwe dienst eindelijk van hun pensioen gaan genieten. Al kan Henk nog niet helemaal afscheid nemen van ‘zijn’ supermarkt. Hij wordt ook vrijwilliger. “Een beetje bestelling rondrijden en zo.” Daarbij blijven hij en z’n vrouw boven de winkel wonen. En de nieuwe winkel krijgt zijn naam. “Henks supermarkt gaat het heten. Heel leuk natuurlijk, had ik niet verwacht.”

Komende maanden gaan spannend worden. Blijft de supermarkt in leven? Na het komende weekend gaat de winkel voor een paar maanden dicht. De boel wordt grondig verbouwd en het assortiment wat verbreed. Er komt ook een koffiecorner, en schepijs in de zomer. In oktober opent de winkel dan weer z’n deuren en dan moet er flink worden geshopt bij de enige supermarkt van Baambrugge. De initiatiefnemers mikken op een omzet van € 750.000 om de zaak rendabel te houden. Vrijwilliger Steven heeft er wel zin in. Naast zijn drukke baan zal hij hier regelmatig te vinden zijn. “De kassa, het vullen van de schappen, het wegen: ik sta overal voor open.”

Bron: RTV UtrechtBaambruggeNieuwsRegiobaambruggebuurtsupersupermarkt


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×