Corinne Ellemeet stopt na tweede kamerverkiezingen

Den Haag/Abcoude – Corinne Ellemeet uit Abcoude stopt na de verkiezingen in november als Tweede Kamerlid van GroenLinks. “Ik wil straks even op adem komen en tijd en aandacht hebben voor mijn familie”, zegt Ellemeet, die het werk vergelijkt met het lopen van een driedubbele marathon.

Ellemeet kwam in 2014 voor het eerst in de Tweede Kamer, als vervanger van Linda Voortman die met zwangerschapsverlof ging. Sinds 2017 heeft ze haar eigen plek in de Kamer. Naast zorg- en justitiewoordvoerder is zij vicevoorzitter van de GroenLinks-fractie en geldt zij als een vertrouweling van partijleider Jesse Klaver. De politicus uit Abcoude spreekt van prachtige, maar intensieve jaren. “Ik heb deze jaren altijd beschouwd als een soort intensieve maatschappelijke diensttijd – jaren die in het teken staan van mij inzetten voor Nederland”, schrijft Ellemeet in een statement op Twitter.

In het statement spreekt de politica haar zorgen uit over het “gure klimaat waarin politici moeten opereren”. Ook benoemt ze de hoge werkdruk waarmee Tweede Kamerleden te maken hebben. Vorig jaar deelde Ellemeet ook al haar zorgen hierover.

“Ik gun ons land de allerbeste volksvertegenwoordigers én een groter parlement zodat de werkdruk van de Kamerleden verlicht wordt. Verwacht niet altijd dat een ander dit wel doet namens jou. Stap zelf naar voren”, roept Ellemeet op.

De politica neemt na de verkiezingen eerst tijd voor zichzelf. Wat ze daarna gaat doen, weet ze nog niet. “Ik kijk er naar uit om weer bij te dragen aan een mooier Nederland – genoeg plekken van waaruit dat kan.”

Bron: RTV Utrecht Foto: GroenLinksAbcoudeNieuwsRegio


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×