Muziekschool Mijdrecht start 28 augustus

Mijdrecht heeft straks een eigen muziekschool! Ruim 50 belangstellenden kwamen zaterdagochtend 24 juni jl. naar De Rank om informatie te krijgen over muzieklessen. Kinderen mochten op een echte viool of piano spelen, terwijl hun ouders spraken met docenten en directeur Coen Schimmel van de Gooische Muziekschool.

En nu gaat de Muziekschool Mijdrecht dan écht van start op maandag 28 augustus a.s. in De Rank in Mijdrecht met een serie open lessen. Wie hiervoor belangstelling heeft kan zich aanmelden. Op de nieuwe muziekschool kunnen leerlingen voorlopig al lessen in piano en viool volgen en algemene muzikale vorming (AMV) krijgen. Later dit jaar hoopt de muziekschool ook voor andere instrumenten lessen aan te kunnen bieden. Er is met name belangstelling voor drumlessen.

AMV gaat straks in twee groepen gegeven worden: “Muziek voor kleuters” voor kinderen in groep 1 en 2 en “Kraak de code” voor kinderen in groep 3 en 4 van de basisschool. Het materiaal wordt door de Gooische Muziekschool, waarvan Muziekschool Mijdrecht een onderdeel wordt, ter beschikking gesteld. De AMV-lessen worden gegeven door Greetje de Haan die een eigen zangschool en –podium heeft in Mijdrecht.

Dit alles start op maandag 28 augustus met open lessen piano en de twee AMV-groepen. De lessen viool starten in september. Wie een open les wil volgen kan vanaf 15:00 uur terecht in De Rank aan de Prins Bernardlaan 2.Van 15:00 tot 15:40 uur zijn er pianolessen. Wie hiervoor belangstelling heeft kan vooraf een les aanvragen door een mail te sturen via coen@gooischemuziekschool.nl of door te bellen op telefoonnummer (035) 693 6596. Daarna volgt van 15:45 tot 16:25 uur “Muziek voor kleuters” en van 16:30 tot 17:10 uur “Kraak de code”. Wil je erbij zijn, zorg dan dat je er op tijd bent dan mis je geen enkele minuut.

De nieuwe muziekschool is er gekomen op initiatief van de stichting CultuurHuis Mijdrecht. De stichting heeft als doel het bevorderen van culturele activiteiten in de gemeente door het organiseren van culturele evenementen en/of activiteiten en door het stimuleren van initiatieven hiertoe. Zij richt zich specifiek op Mijdrecht, dat als grootste dorp in de gemeente helaas géén eigen locatie/dorpshuis (meer) heeft. Daarom zal CultuurHuis Mijdrecht zich sterk maken voor het realiseren van een eigen theater/filmhuis in Mijdrecht.

Kijk voor meer informatie op https://www.cultuurhuismijdrecht.nl/CultuurMijdrecht


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×