Nachtbussen gaan weer rijden

Het nachtnet van Syntus Utrecht is terug van weggeweest. Vanaf 26 augustus brengen de nachtbussen feestvierders vanuit Utrecht en Amsterdam weer thuis. De nachtbussen rijden in de nacht van zaterdag op zondag tot 04.00 uur.

Lange tijd was het niet mogelijk om de nachtbussen te laten rijden. Tijdens de coronapandemie was de horeca dicht. Ook heeft het openbaar vervoer te maken met een personeelstekort. Inmiddels zijn er weer voldoende buschauffeurs om een deel van het nachtnet op te starten.

De bussen rijden voorlopig alleen in de nacht van zaterdag op zondag. Ook rijden er nog geen nachtbussen van en naar Amersfoort. Zodra er voldoende buschauffeurs zijn, breidt Syntus Utrecht het nachtnet verder uit. De nachtbussen van Syntus Utrecht rijden tussen diverse plaatsen in de provincie Utrecht. Vanuit Utrecht CS rijden er bussen naar de oostkant van de provincie waaronder Driebergen, Zeist, Veenendaal, Rhenen, Wageningen, Doorn en Amerongen. Naar de westkant van de provincie stoppen de nachtbussen vanuit Utrecht onder andere in De Meern, Woerden, Montfoort en Oudewater. Tot slot rijdt er een nachtbus van Amsterdam Leidseplein naar Woerden via Mijdrecht.

Reserveren voor de nachtbussen is niet nodig. Reizigers kunnen in- en uitchecken met hun betaalpas, creditcard of mobiel. Reizen met de OV-chipkaart op saldo kan ook. Afhankelijk van de gereisde afstand kost een rit met de nachtbus € 4,60, € 6,95 of € 8,15. Abonnementen en het Studentenreisproduct zijn niet geldig in de nachtbussen.

Kijk voor meer informatie over de nachtbussen van Syntus Utrecht op https://syntusutrecht.nl/nachtlijnenAlgemeenMijdrechtNieuwsVinkeveenWilnis


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×