Xanne van Lijf wint brons op het WK judo-18

De loting in Zagreb was pittig. De eerste wedstrijd moest Xanne meteen aantreden tegen de Bulgaarse Jaafar. Op de Jeugd Olympische Spelen was dit de enige die van Xanne had gewonnen. Meteen was duidelijk te zien dat Xanne niet bang was en door aanvallend judo wist ze ervoor te zorgen dat haar tegenstandster drie straffen kreeg.

Na gevechten tegen de als vierde geplaatste Litouwse Navickaite en sterke Servische Andric, kon Xanne zich opmaken voor de herkansing tegen de als eerste geplaatste Gonzalez. Xanne wist de Amerikaanse snel met een ippon naar huis te sturen. Door goed en aanvallend judo wist Xanne het brons te veroveren tegen de als derde geplaatste Oekraïense  Anna Olinyk-Korniiko.SportWilnisjudoxanne

Meer in dossier judo

Meer in dossier judo


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×