Nieuwe fractievoorzitter voor Ronde Venen Belang

Ronde Venen Belang heeft een nieuwe fractievoorzitter. In verband met privéomstandigheden is Gert Luijer tijdelijk gestopt. Hij wordt als fractievoorzitter opgevolgd door Erik de Haan en als raadslid door Niek van der Maat.

Erik de Haan is de nieuwe fractievoorzitter van Ronde Venen Belang (RVB) in de gemeenteraad van De Ronde Venen. Hij neemt de voorzittershamer over van de huidige fractievoorzitter Gert Luijer die in verband met privéomstandigheden tijdelijk stopt met het raadslidmaatschap. Als raadslid wordt hij vervangen door Niek van der Maat.
Gert Luijer “Mijn fractievoorzitterschap heeft ruim een jaar geduurd. Helaas kan ik vanwege privéomstandigheden tijdelijk geen raadslid meer zijn. Ik laat mij als raadslid vervangen door Niek van der Maat en daarmee heeft de fractie van RVB ook een nieuwe fractievoorzitter nodig. Er staat een stevige fractie met een hart voor de inwoner. Ik heb er alle vertrouwen in dat de fractie bij Erik in goede handen is.”

Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van vorig jaar stond Erik de Haan op plek vier op de kandidatenlijst, en op dit moment is hij al raadslid voor RVB. De Haan woont in Wilnis en is werkzaam als consultant. Hij loopt al heel wat jaren mee in de lokale politiek.
Erik de Haan is erg blij met het vertrouwen van de fractie en de partij. De Haan: “Ik kijk er naar uit om leiding te geven aan de grootste fractie in de gemeenteraad van De Ronde Venen. Bij Ronde Venen Belang blijft het belang van onze inwoners vooropstaan. RVB is een echte inwonerspartij, een lokale partij die opkomt voor de belangen van de eigen inwoners.”
Tijdens de komende raadsvergadering op 21 september zal Erik de Haan voor het eerst de rol van Gert Luijer overnemen. Daarnaast zal Niek van der Maat worden geïnstalleerd als raadslid. Opvallend is overigens dat Van der Maat op zijn Facebookprofiel nog steeds heeft staan dat hij op 29 november 2019 als raadslid is begonnen bij de fractie CDA De Ronde Venen.GemeenteNieuwsRegio


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×