Kerkklokken luiden voor Actie Kerkbalans

Zaterdag 13 januari start de Actie Kerkbalans 2024. Na een korte bijeenkomst in het Parochiecentrum luidt pastoor Ronald den Hartog om 13:00 uur de klokken van de H. Johannes de Doperkerk Mijdrecht-Wilnis en wordt de Kerkbalansvlag gehesen. Op dat tijdstip luiden ook de klokken van de Janskerk en van de Rank. Zo luiden ze letterlijk de Actie Kerkbalans in, een actie om een financiële bijdrage op te halen voor de kerk. Dankzij de Actie Kerkbalans kunnen kerkgemeenschappen functioneren en kunnen zij hun maatschappelijke functie blijven vervullen.

Kerkbalans is een landelijke campagne en een initiatief van de Rooms-Katholieke Kerk, de Protestantse Kerk in Nederland, de Evangelische Broedergemeente en de Oud-Katholieke Kerk. Met meer dan 2.000 deelnemende kerken is het de grootste fondsenwervende actie in Nederland. Parochies en gemeenten hebben de financiële bijdrage van hun leden nodig om te kunnen bestaan. Zo blijven ze van waarde voor hun leden en de samenleving. De actieperiode loopt van 13 tot en met 27 januari 2024.

Met het luiden van de klokken wordt aandacht gevraagd voor het belang van de kerk, want de kerk is voor ontelbaar veel gelovigen van grote betekenis! Leden omschrijven de waarde van de kerk als volgt: ‘In de kerk kom ik tot rust in de hectiek van alle dag’ en ‘Ik kan er praten over wat me bezighoudt en mijn zorgen uiten’. Ook de maatschappelijke functie van de kerk is waardevol. Met verschillende activiteiten maakt de kerk zich sterk voor mensen in de samenleving die steun nodig hebben.

Slogan van de Actie Kerkbalans is ‘Geef vandaag voor de kerk van morgen.’ Want kerken willen ook voor de generaties die komen van betekenis zijn. Wanneer kerkleden vandaag geven, kan de kerk ook in de toekomst blijven doen waar ze al eeuwenlang voor staat: omzien naar elkaar.AbcoudeAlgemeenAmstelhoekBaambruggeDe HoefDe Ronde VenenMijdrechtVinkeveenWaverveenWilnisactie kerkbalans 2024

Meer in dossier actie kerkbalans 2024

Meer in dossier actie kerkbalans 2024


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×