Woont u in het duurzaamste huis van Nederland?

De Nationale Duurzame Huizen Route gaat dit jaar weer op zoek naar het duurzaamste huis van Nederland. Huiseigenaren kunnen zich tot 14 januari aanmelden voor de verkiezing ‘Duurzaamste Huis van Nederland’. Met de verkiezing wil de organisatie huiseigenaren de welverdiende waardering geven voor hun prestaties op het gebied van verduurzaming. Deelnemers maken, naast de juryprijs, ook kans op de publiekstitel Duurzaamste Huis van Utrecht.

Juryvoorzitter Ad Straub, universitair hoofddocent op de TU Delft, moedigt huiseigenaren aan zich aan te melden en benadrukt het belang van het delen van goede ervaringsverhalen: “Mooie, werkende voorbeelden – met de inspirerende verhalen die daarbij horen – geven het zetje dat anderen nodig hebben om te zien wat er kan én om aan de duurzame slag te gaan.”

De deelnemende woningen worden onderverdeeld in zes categorieën op basis van bouwjaar en het woonoppervlakte. De jury beoordeelt de huizen vervolgens op toekomstbestendigheid, materiaalgebruik, energieverbruik, creativiteit, comfort en sociale impact. De landelijke (jury)winnaars worden bekendgemaakt tijdens het feestelijke verkiezingsevenement op 22 maart. Deze winnaars ontvangen het bronzen huis en een geldprijs van € 250o.

De vakjury bestaat, naast juryvoorzitter Ad Straub, uit: Annemarie Küppers (ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties), Annemarie Van Doorn (Dutch Green Building Council), Jappe Zijlstra (Milieu Centraal) en Harm Valk (Nieman Raadgevende Ingenieurs).

Van 14 tot en met 28 februari a.s. kan iedereen stemmen op zijn/haar favoriete duurzame woning uit
de provincie. Per provincie wordt de woning met de meeste stemmen uitgeroepen tot het duurzaamste huis van de provincie. De twaalf publiekswinnaars ontvangen een geldprijs.

Wie zijn/haar woning ook heeft verduurzaamd en wil meedoen met de verkiezing, kan zich aanmelden via: www.verkiezing.duurzamehuizenroute.nl/aanmelden/.AlgemeenDe Ronde VenenEconomieNieuwsRegioduurzaamste huis nederlandduurzaamste huis provincie utrechtnationale duurzame huizen route

Meer in dossier duurzaamste huis nederland

Meer in dossier duurzaamste huis nederland


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×