Gemeente kan sneller bouwen met geld provincie

Net zoals in heel Nederland is het ook in De Ronde Venen voor woningzoekenden moeilijk een geschikte woning te vinden. Nieuwe woningen bouwen blijft daarom een gemeentelijk speerpunt voor de komende jaren. De provincie Utrecht heeft de gemeente voor dit jaar een subsidie gegeven van € 680.000. Hiermee kan de gemeente sneller woningen bouwen. Het totale aantal te bouwen woningen blijft wel hetzelfde. Het bouwen ervan kan alleen sneller.

Er zijn te weinig beschikbare woningen in De Ronde Venen. Er zijn daarom veel meer woningen nodig die geschikt zijn voor verschillende groepen. Jongeren hebben bijvoorbeeld andere behoeften dan senioren en gezinnen met kinderen. Veel verschillende woningen bouwen is dus belangrijk. De subsidie van de provincie wordt gebruikt om dit sneller mogelijk te maken.

Wethouder Zevenhuizen is blij met de toekenning: “Ik vind het belangrijk dat onze inwoners betaalbaar en prettig wonen. En dat mensen die hier graag willen komen wonen vanwege werk of familie, makkelijker een huis kunnen vinden. Deze subsidie gaat ons helpen om meerdere woningbouwprojecten versneld aan te pakken.”

De gemeente werkt de komende jaren aan de bouw van ongeveer 3.200 woningen. De subsidie is voor een aantal van deze projecten. Hierbij gaat de gemeente meer mankracht inzetten, zoals bijvoorbeeld bij het centrumplan Vinkeveen, de Bongronden in Abcoude, de Argonlocatie en De Meijert in Mijdrecht.

Kijk voor meer informatie over de verschillende woningbouwprojecten op www.derondevenen.nl/wonen.AlgemeenDe Ronde VenenEconomieGemeenteNieuwsRegiowoningbouwprovincie utrechtsneller bouwensubsidiewethouder Huib Zevenhuizen


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×