Het Oude Spoor tussen Mijdrecht-centrum en de N212

Inwonersbijeenkomst over Oude Spoor tussen Mijdrecht en Wilnis

De gemeente onderzoekt de mogelijkheden voor herinrichting van het Oude Spoor tussen de Rondweg in Mijdrecht en de Ir. Enschedeweg in Wilnis (N212). Veel inwoners gebruiken en waarderen het Oude Spoor en de gemeente vindt het belangrijk om met hen in gesprek te gaan om te horen wat zij belangrijk vinden om te behouden en verbeteren.

Inwoners en andere belanghebbenden zijn op 12 februari tussen 19:30 en 21:00 uur van harte welkom in De Willisstee in Wilnis om mee te denken over herinrichting van het Oude Spoor en aan te geven wat zij belangrijk vinden. De bijeenkomst start met een presentatie over de aanpak van het project. Vervolgens is er gelegenheid om in kleinere groepen in gesprek te gaan over diverse onderwerpen.

Het Oude Spoor is een populaire wandelroute. Gemeente De Ronde Venen wil met een andere inrichting het gebied toegankelijker maken voor meer mensen. Bijvoorbeeld (gescheiden van het wandelpad) een veilige fietsverbinding tussen Wilnis en Mijdrecht, zodat minder fietsers gebruik hoeven te maken van de fietspaden langs het bedrijventerrein en kinderen veilig naar school kunnen fietsen.

Maar ook verbetering van het wandelpad, zodat het toegankelijk wordt voor mensen die minder goed ter been zijn, of met een kinderwagen willen wandelen. Toevoeging van beplanting kan de biodiversiteit van dit gebied verbeteren en het aantrekkelijker maken voor vogels en insecten.

Om een plan te maken voor een eventuele herinrichting hoort de gemeente graag van inwoners en andere belanghebbenden hoe zij het Oude Spoor nu beleven en welke aandachtspunten en wensen zij hebben. Wethouder Anja Vijselaar (Mobiliteit): “De bestaande kwaliteiten van dit gedeelte van het Oude Spoor, zoals de natuur en de herdenkingsplaats voor Robert Moulton, zijn belangrijk om te behouden. Daarnaast willen we ook nieuwe kwaliteiten toevoegen, zoals een toegankelijke wandelroute, een veilige fietsverbinding en meer beplanting. We gaan graag in gesprek met inwoners om tot een passende invulling van het gebied te komen.”

Wie de bijeenkomst wil bijwonen kan zich aanmelden via www.derondevenen.nl/oudespoor.AlgemeenDe Ronde VenenGemeenteNieuwsherinrichting oude spoorinwonersbijeenkomst oude spoorrobert moultonpad

Meer in dossier herinrichting oude spoor

Meer in dossier herinrichting oude spoor


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×