Maak je eigen vogelparadijs bij De Woudreus

Op woensdag 21 februari kun je van 14:00 tot 16:00 uur je eigen vogelparadijs maken bij NME-centrum De Woudreus in Wilnis. Rijg een pindaslinger en vul een theekopje met een vet voor de vogels. Het is ook mogelijk om een garde met nestmateriaal (hooi, stro, wol, takjes en pluis) te vullen. Als de vogels dan een nestje gaan bouwen, komen ze eerst bij jou in de tuin of op je balkon om nestmateriaal te shoppen. Zo heb je straks een compleet vogelparadijs op je balkon of in je tuin.

Je kunt ook lekker naar buiten, op vogelexcursie met een zoekkaart en verrekijker en wie weet spot jij wel een bijzondere vogel! Bovendien leer je over de tafelmanieren van vogels. Vogels eten namelijk niet met mes en vork, maar met hun snavel. Welke vogel heeft de beste snavel om veel en lekker te kunnen  eten? Je kunt gelijk ook een gratis winterkaart ophalen, een mooie zoekkaart waarmee je vijf vogels bij je huis kunt spotten. Op de achterkant van de kaart vind je tips over hoe je vogels een handje kunt helpen in de winter. Je kunt de winterkaart ook downloaden op www.dewoudreus.nl. Bezoek daar ook de soortenschatkamer, een mini-museum over biodiversiteit.

Je bent welkom, samen met je (groot)ouders/begeleiders. De activiteiten vinden in en om de Woudreus en het Speelwoud (park) plaats. De activiteit is geschikt voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Aanmelden kan via www.dewoudreus.nl, en ga daar naar ‘activiteiten’. Deelname aan de activiteit kost € 2 inclusief materialen.

De activiteit ‘ Geluksvogels’ vindt plaats in het kader van het themajaar over biodiversiteit. We leven op aarde samen met ontelbaar veel soorten planten en dieren, van heel groot tot piepklein. Kijk maar eens goed in je tuin of in het groen in je buurt en zie hoeveel verschillende dieren en planten er leven. Al die soorten planten, dieren en wij mensen zijn afhankelijk van elkaar. Dat heet biodiversiteit. Meer informatie hierover vind je op www.dewoudreus.nl, en ga daar naar ‘Zelf aan de slag’.AlgemeenCultuurDe Ronde VenenNieuwsRegiobiodiversiteitnme centrum de woudreusvogelparadijs


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×