Natuurmonumenten en waterschap organiseren waterexcursies

Regio – Natuurmonumenten en Waterschap Amstel, Gooi en Vecht organiseren op woensdag 13 en 20 juli samen een unieke excursie in Botshol. De boswachter van Natuurmonumenten en een adviseur van het waterschap slaan de handen ineen om bezoekers kennis te laten maken met de rol van water in de natuur. Ga mee op deze bijzondere boottocht dwars door dit verlaten laagveengebied met smalle slootjes en weidse plassen.

Voldoende en schoon water zijn cruciaal voor de natuur en voor behoud van biodiversiteit in Botshol. Helaas is dat, net zoals op veel plekken in ons land, geen vanzelfsprekendheid. Jolien Verweij, adviseur waterbeheer bij Waternet, legt uit hoe je de kwaliteit van water kunt bepalen, hoe belangrijk water is in de natuur en hoe de waterkwaliteit kan worden verbeterd.

De boswachter van Natuurmonumenten vertelt van alles over het landschap en over de planten en dieren van Botshol. Laat je verrassen tijdens de vaartocht: de ene keer zie je vogels als de lepelaar en de aalscholver en een  andere keer kom je een purperreiger tegen. Maak kennis met het vleesetende plantje zonnedauw en de vlijmscherpe, zeldzame galigaan. Een mooie natuurbelevenis voor volwassenen en kinderen.

De speciale waterexcursies vinden plaats op 13 en 20 juli om 14:00 uur en vertrekken vanaf de Zwarte schuur in Waverveen. De vaartocht duurt twee uur. Boeken van tickets kan op www.nm.nl/botshol, ga daar naar de agenda en selecteer 13 of 20 juli.AbcoudeBaambruggeNieuwsVinkeveenWaverveenagvbiodiversiteitbotsholexcursie botsholgemeente de ronde venennatuur en milieunatuurmonumentenrtv ronde venenwaternetwaterschap amstel gooi en vecht


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×