Groenlinks en water natuurlijk in gesprek in abcoude

Abcoude – Zaterdag 4 maart jl. gingen GroenLinks en Water Natuurlijk in gesprek met inwoners van de wijk Achter de Kerken in Abcoude, om te horen wat er speelt, wat er in de buurt anders zou moeten en waar de politiek in De Ronde Venen, de provincie Utrecht of het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht zich voor in zou moeten zetten. Zij werden daarbij ondersteund door kandidaat en huidig Statenlid Marijke de Jong. De partijen vroegen ook aandacht voor de Provinciale Staten- en Waterschapsverkiezingen op 15 maart a.s.

Veel inwoners van de wijk Achter de Kerken zijn tevreden met hun wijk en met de woonomgeving. De wijk is groen en prettig om te wonen. Toch zijn er ook nog wel verbeterpunten, zo wordt in de wijk soms hard gereden en ook het onderhoud van de openbare ruimte kan beter. Zo is niet al het groen goed onderhouden, en dat geldt ook voor de sloten. Op een enkele plek is door de inrichting van de straat ook sprake van wateroverlast. Positief was men over het inwonersinitiatief in de wijk om deze volledig met bodemwarmte te verwarmen. De verbeterpunten worden meegegeven aan de PvdA/GroenLinks-fractie in de gemeenteraad.

Op 15 maart a.s. zijn de Provinciale Staten- en Waterschapsverkiezingen. GroenLinks is op dit moment de grootste partij in Provinciale Staten van Utrecht met vlak daarachter de VVD. De laatste peilingen beloven een tweestrijd tussen GroenLinks en de VVD om wie de grootste wordt, en dus of de provinciale politiek naar links of naar rechts afslaat. Ook is de uitslag medebepalend voor de samenstelling van de Eerste Kamer. Er valt dan ook wat te kiezen!

GroenLinks doet niet zelf mee aan de Waterschapsverkiezingen, maar steunt net als D66 en Volt de groene waterschapspartij Water Natuurlijk. Zij maken zich hard voor klimaatrechtvaardigheid, schoon water en herstel van de natuur.

Er zijn veel lokale kandidaten om uit te kiezen in De Ronde Venen. Zo staan de Rondeveense Pieter Kroon (#13), Erika Spil (#36), Ruard Ganzevoort (#45) en Corinne Ellemeet (#50) op de kandidatenlijst van GroenLinks. Daarnaast staan Erika Spil (#10), Pieter Kroon (#24), Vera Dalm (#45)en Corinne Ellemeet (#50) op de kandidatenlijst van Water Natuurlijk.

Kijk voor meer informatie over de kandidaten en standpunten van GroenLinks en Water Natuurlijk op provincieutrecht.groenlinks.nl of stemnatuurlijk.nl.

Geplaatst door: Ferry MulderAbcoudeBaambruggeGemeenteNieuwsabcoudeachter de kerken abcoudeagvcorinne ellemeetde ronde venenerika spilgemeente de ronde venengroenlinks provincie utrechtpieter kroonpolitiekprovinciale statenverkiezingen 2023provincie utrechtrtv ronde venenverkiezingenwater natuurlijkwaterschap amstel gooi en vechtwaterschapsverkiezingen 2023


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×