Seniorenpartij klaagt over verkeerslichten n201/hofland

De Ronde Venen – In een brief aan het college van B&W en aan de provincie Utrecht klaagt de Seniorenpartij over de verkeerslichten op de hoek van de N201 en Hofland in Mijdrecht.

Na verschillende klachten over het stoplicht van de voetgangersoversteekplaats op de hoek van de N201 en Hofland (Liefkenshoek) in Mijdrecht, heeft de Seniorenpartij bij zowel de gemeente als bij de provincie Utrecht aan de bel getrokken.

Inwoners klaagden dat het betreffende verkeerslicht veel te snel op rood springt, waardoor voetgangers en fietsers nauwelijks de tijd krijgen om over te steken.

Bij een meting van de Seniorenpartij ter plekke bleek dat het licht voor voetgangers 8 seconden op groen stond en vervolgens weer rood licht gaf. Inwoners die minder goed ter been zijn kunnen daardoor niet veilig op tijd naar de overkant lopen of fietsen.

Inwoners die bij de gemeente hierover klaagden, werden door de gemeente naar de provincie doorverwezen, maar bij de provincie weer doorverwezen naar de gemeente.

De Seniorenpartij heeft daarop met zowel  de gemeente als met de provincie contact gezocht. Ze  kreeg uiteindelijk bericht terug van de provincie dat deze het probleem had bekeken en eveneens hadden geconstateerd dat het stoplicht te snel op rood sprong. Inmiddels is dit aangepast: het voetgangersverkeerslicht staat nu 18 seconden op groen.

Op het moment dat de foto werd gemaakt kwamen twee ambtenaren van de provincie controleren of een en ander inmiddels correct verloopt.EconomieGemeenteMijdrechtNieuwsgemeente de ronde venenklacht bij provinciekruising n201 hofland mijdrechtmobiliteitn201provincie utrechtrtv ronde venenverkeerslichten opnieuw ingesteldverkeerslichten verkeerd ingesteld


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×