Extra budget voor verbetering openbaar groen

De Ronde Venen – Gemeente De Ronde Venen gaat extra geld uitgeven voor de verbetering van het openbaar groen.

Het college van B&W is aan de slag gegaan met plannen om het openbaar groen te verbeteren. Het voorstel hiervoor heeft het college onlangs naar de gemeenteraad gestuurd.

Wethouder Maarten van der Greft: “De mensen van de buitendienst hebben enorm veel kennis over het gebied en het beheer van het groen. Zo liep ik een dag met ze mee en zij weten als geen ander waar problemen ontstaan. We gaan ook met onze inwoners in gesprek om een beeld te krijgen welke onderdelen van groen zij belangrijk vinden. Het doel is om het groenonderhoud te verbeteren, waardoor inwoners weer blij worden met de eigen buurt.”

Het college wil dagelijks meer onderhoud laten uitvoeren aan het openbaar groen. Ook wil zij meer geld uitgeven aan onkruidbestrijding op verharding. Groen en bomen die ziek of dood zijn wil het college vervangen. Daarnaast is er meer aandacht voor klimaatadaptatie en voor het gebruiken van groen voor het vergroten van de biodiversiteit.

De extra budgetten zijn dermate groot dat het college dit eerst met de gemeenteraad wil bespreken en het dan wil laten vaststellen door de raad. Het voorstel zal eerst worden besproken tijdens de politieke commissie op 16- of 17 november a.s. Op donderdagavond 24 november neemt de gemeenteraad waarschijnlijk een besluit over de plannen. AbcoudeBaambruggeCultuurGemeenteMijdrechtNieuwsVinkeveenWaverveenWilnisbiodiversiteitcoalitieakkoord in het hartgemeente de ronde venengroenonderhoudklimaatadaptatieonkruidbestrijdingopenbare ruimtertv ronde venenverbetering openbaar groenwethouder maarten van der greft


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×