De Turfschippers tijdens het Shantyfestival 2023

Shanty en zeemanskoor De Turfschippers zoekt dirigent

Shanty en zeemanskoor De Turfschippers uit Vinkeveen is op korte termijn op zoek naar een nieuwe dirigent(e). De Turfschippers zingen veel Nederlandstalige-, maar ook Engelstalige en Duitse liedjes.

Het koor bestaat uit ca. 33 zangers (mannen) in de leeftijd van 59 tot in de 84 jaar en het treedt veelvuldig op in De Ronde Venen en in de verre regio. Ook organiseert het elk jaar een Shantyfestival in Vinkeveen. In de maand februari organiseert het tevens een Turfschipperscafé onder het motto: ‘Zing mee in ons Turfschipperscafé’ met in de zaal 2 TV’s waarop de teksten worden getoond. Dit alles in Dorpshuis De Boei in Vinkeveen.

Het begeleidingscombo bestaat uit 5 personen: een toetsenist, een slagwerker, een grote trom en twee accordeonisten.

Het koor repeteert in de oneven weken op de donderdagavond van 19:30 tot 21:30 uur in het clubgebouw van de EHBO-vereniging Lucas in Vinkeveen.

De Turfschippers zoeken een enthousiaste hobby-dirigent(e) die het leuk vindt om het koor onder zijn/haar hoede te nemen. Een vergoeding is het bespreekbaar. Een kritische/positieve manier van leiding geven aan het koor en aan de solisten zou fijn zijn. Wel de touwtjes in handen, maar ook niet te streng. De Turfschippers zingen tweestemmig met plezier in een ontspannen sfeer. Het is tijdens de repetities en optredens heel gezellig.

Het koor stelt teksten en MP3-bestanden beschikbaar waarmee de koorleden hun stempartij thuis kunnen oefenen. Binnen het koor is er een repertoirecommissie die, i.s.m. de dirigent(e), het programma voor de optredens samenstelt, en ook zoekt naar nieuwe liedjes die voor het koor uitvoerbaar zijn.

Conservatorium geschoold is niet aan de orde. Enthousiast je hobby uitoefenen daarentegen wel. Kijk om alvast een indruk te krijgen van het koor op de website www.deturfschippers.nl.

Interesse? Neem dan contact op met Bert van Asselen, de voorzitter van De Turfschippers, op telefoonnummer 06 20 05 23 27.

Foto’s: website De Turfschippers

Volle bak bij het Shantyfestival 2023Algemeen


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×