Niki Jacobs en haar band (foto: Anne van Zantwijk)

De Ballade van Mauthausen, een hartverwarmende voorstelling

Niki Jacobs zingt al meer dan twintig jaar in het Jiddisch. Geïnspireerd door haar eigen Joodse roots werkt zij steevast vanuit de wens om het Jiddisch, dat vroeger in onze straten te horen was, weer te laten klinken in de Nederlandse theaters. Samen met haar ensemble slaat zij met deze voorstelling een brug tussen het Europa van toen en de muziekliefhebber van nu.

Niki wordt internationaal gezien als een van de beste vertolkers van het Europese Jiddische lied. In dit programma speelt Niki Jacobs en band, de Mauthausen-cyclus van van Mikis Theodorakis, gezongen in het Jiddisch. Dit wordt aangevuld met traditionele Jiddische liederen, vertalingen en originele liedjes van Joodse singer-songwriters.

Deze voorstelling is, met het oog op 4- en 5 mei en een tijd waarin we ons zo bewust zijn van de kwetsbaarheid van onze vrijheid en deze blijvend vieren, relevanter dan ooit. Toch wil Niki Jacobs er
geen politiek beladen boodschap van maken, maar wil ze juist hoop en barmhartigheid uitdragen.
Alles komt samen, vanaf de eerste tot en met de laatste noot word je als luisteraar meegenomen
naar een parallel universum.

De voorstelling van Niki Jacobs en haar band vindt plaats op zaterdag 20 april in Theater Piet Mondriaan in Abcoude. De aanvang is 20:15 uur. Kaartjes kosten € 25,75/€ 18,75 en zijn te bestellen op www.theaterpietmondriaan.nl.



AbcoudeAlgemeenCultuurDe Ronde VenenNieuwsRegiojiddischmauthausenniki jacobstheater piet mondriaan

Meer in dossier jiddisch

Meer in dossier jiddisch


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×