Burgemeesters ondertekenen open brief tegen antisemitisme

Alle 26 Utrechtse burgemeesters, waaronder dus ook de Rondeveense burgemeester Maarten Divendal,  hebben een open brief ondertekend tegen antisemitisme. Ze maken zich zorgen over de toename van het aantal incidenten sinds de oorlog in Gaza begon en roepen mensen op zich te blijven verzetten tegen elke vorm van discriminatie en racisme.

De brief is door de gemeente Amsterdam gepubliceerd en ondertekend door 329 van de 342 Nederlandse burgemeesters. Volgens hen is antisemitisme geen incident “maar een eeuwenoude vorm van racisme die, als we niets doen, van generatie op generatie wordt doorgegeven”.

Sinds de aanval van Hamas op Israël op 7 oktober vorig jaar zien zij een toename van het aantal anti-Joodse incidenten. “Online, op straat, in de klas, op de sportverenigingen en bij universiteiten en hogescholen: overal ervaren Joodse stad- en dorpsgenoten anti-Joodse intimidatie en agressie.”

De burgemeesters maken duidelijk kritiek op de Israëlische regering niet te zien als antisemitisch, maar Joodse mensen verantwoordelijk houden voor het handelen van die regering wel. “Joodse mensen intimideren, uitschelden of zelfs fysiek aanvallen is antisemitisch en strafbaar.”



AlgemeenCultuurDe Ronde VenenGemeente


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×