Nieuwe expositie KunstRondeVenen

KunstRondeVenen heeft voor de tweede helft van mei haar galerie voor drie kunstenaars gereserveerd, te weten Gerarda Demarteau, Mieke Schenk en Bart Bakers. Zij vertegenwoordigen elk een verschillende discipline in de beeldende kunst, wat de expositie extra interessant maakt. De expositie wordt geopend op 16 mei a.s. en is te zien tot en met 25 mei a.s. De galerie kan op donderdag, vrijdag en zaterdag worden bezocht van 12:00 tot 16:00 uur. De kunstenaars zijn dan ook aanwezig en lichten hun werk graag toe.

Gerarda Demarteau heeft al vaker geëxposeerd in de galerie van KunstRondeVenen. In deze expositie zijn het voornamelijk dieren in een grote diversiteit van beelden maar ook in de vorm van tekeningen.In haar beelden hebben ronde, aaibare vormen haar voorkeur. Niets of niemand is compleet, zo ook haar beelden. Wat er niet is in de steen blijft onbekend en onbewerkt. Hierdoor blijft de fantasie van de kijker geprikkeld. Haar tekeningen, die zij zelf het free-tanglen met fineliners, goudpennen en kleurpotloden noemt, ontstaan spontaan en zonder vooropgezet plan. Haar onderwerpen matchen daarna onbedoeld met een opgedane ervaring, museumbezoek of de natuur, waardoor deze voor haar een extra dimensie krijgen.

Gerarda Demarteau

Mieke Schenk is vanaf haar jeugd geïnteresseerd in kunst, in al zijn verschijningsvormen. Tekenen en schilderen heeft zij in al die jaren actief beoefend. Maakte zij vroeger ook vaak aquarellen, tegenwoordig beperkt zij zich tot het schilderen met olieverf op doek. Mieke is autodidact, maar heeft in het verleden wel kennis van technieken en stijlen vergaard bij Atelier de Kromme Mijdrecht en bij verschillende docenten, waaronder Hans Leijerzapf en de laatste jaren bij Pavel Sizov. Haar belangstelling gaat vooral uit naar landschappen en stillevens. Zij hanteert een realistische stijl.

Mieke Schenk

Bart Bakers’ werk is moeilijk eenduidig te beschrijven. Hij noemt zijn creaties ‘objecten’, maar zij kunnen net zo goed kleurrijke en fantasievolle meubeltjes worden genoemd. Of het is keramiek of het zijn nestkastjes of  beelden, gemaakt van gevonden hout. Bart hoopt met zijn werk vooral de fantasie te prikkelen.

Bart Bakers

Kijk voor meer informatie over de expositie en/of over KunstRondeVenen op www.kunstrondevenen.nl of op haar Facebook-pagina.Algemeen


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×