Maak de tuin groener met hulp van tuincoaches

Om inwoners te helpen bij het vergroenen van hun tuin, start vanaf 24 mei een enthousiaste groep tuincoaches. Zij beantwoorden al uw vragen over het vergroenen en klimaatbestendig inrichten van uw tuin: wat doe ik aan wateroverlast in mijn tuin; welke planten doen het goed in mijn tuin (grondsoort); welke boom (die niet te groot mag worden) zet ik in mijn tuin voor schaduw; hoe sluit ik een regenton aan? Het maakt niet uit of u een dakterras, een balkon, een kleine tuin of grote kavel heeft, de coaches denken graag met u mee over mogelijkheden.

Een groene tuin biedt koelte op hete dagen en vermindert wateroverlast bij hevige regenbuien. Een groene tuin heeft een positief effect op onze mentale gezondheid, mensen voelen zich prettiger in het groen. Geluid wordt minder weerkaatst in een groene tuin ten opzichte van een betegelde tuin. Een groene tuin filtert de lucht en fijnstof wordt afgevangen. Vogels, bijen en vlinders voelen zich thuis in een groene tuin.

Een aantal tuincoaches

U kunt uw vragen stellen op telefoonnummer 06 23 32 84 45, of per e-mail via tuin@energieke-rondeveners.nl. U kunt ook langskomen bij NME-centrum De Woudreus aan de Pieter Joostenlaan 28a in Wilnis, achter de Willestee, als het loket open is (vanaf 24 mei). Dat is vooralsnog op dinsdagochtend van 10:00 tot 12:00 uur en op vrijdagmiddag van 15:00 tot 17:00 uur. U wordt dan ontvangen door een van de tuincoaches en u kunt gelijk ook een kijkje nemen in de klimaatbestendige voorbeeldtuin.

Het Groenblauw loket is een initiatief van de Energieke Rondeveners samen met NME-centrum De Woudreus. Het loket wordt mogelijk gemaakt met subsidie van de Rabobank.AlgemeenCultuurDe Ronde VenenEconomieGemeenteNieuwsRegio


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×