”Doe iets aan de problemen vrachtverkeer Dukaton”

Bewoners aan de Dukaton in Mijdrecht hebben een brief gestuurd aan het college en de gemeenteraad over de aanhoudende verkeersproblematiek in hun buurt. Ondertekenaars van 45 woningen aan de Agaat, Topaas en Robijn, dringen aan op het nakomen van eerder gemaakte afspraken met oud-wethouder Schuurs en het nemen van maatregelen om de verkeersveiligheid en leefbaarheid te verbeteren​​.

Op 6 mei 2021 hadden bewoners een digitale vergadering met oud-wethouder Schuurs, waarin diverse afspraken werden gemaakt. Een belangrijk onderdeel was het verkeersbord met de tekst “verboden voor vrachtwagens” op de Dukaton, bedoeld om sluipverkeer te voorkomen. Dit bord had een positief effect, maar is enkele maanden geleden verwijderd, vermoedelijk om het aantal borden in de gemeente terug te dringen​​.

“Vrachtwagens merken nu te laat dat ze bij de A.C. Verhoefweg niet verder mogen rijden. Ze moeten dan dus twee keer die weg hier rijden. Hierdoor is het weer extra druk en is er ook meer geluidsoverlast,” zegt een bewoner. Daarnaast wijzen de bewoners ook op de “Schoolzone”, waar vrachtwagens en ander verkeer nog steeds met hoge snelheid doorheen razen​​. Dit maakt de situatie onleefbaar, met name in tuinen die direct aan de Dukaton grenzen​​.

Een bewoner zegt: “Ondanks onze jarenlange inspanning en de vele toezeggingen tot aanpak van de situatie, zien en horen we nog iedere dag vrachtwagens langs onze tuinen denderen.”

De bewoners verzoeken om onmiddellijke actie, waaronder het terugplaatsen van het cruciale verkeersbord en de installatie van een snelheidsdisplay. Ze hopen dat de gemeente deze maatregelen snel zal uitvoeren om de verkeersdruk en geluidsoverlast te verminderen. Tevens vragen ze om een definitief verbod voor vrachtwagens tussen de twee rotondes op de Dukaton tijdens de geplande reconstructie in 2024/2025, om zo een structurele oplossing te realiseren​​.

Volgens de bewoners wordt het tijd dat de gemeente haar beloftes nakomt.



AlgemeenDe Ronde VenenGemeenteNieuws


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×