De schop gaat weer de grond in

De gemeente, Glaspoort en KPN hebben 27 mei een samenwerkingsovereenkomst getekend, waardoor Glaspoort en KPN glasvezel in de gemeente gaan aanleggen.  Eerder heeft Delta de grond al open gehad voor het aanleggen van glasvezelkabels.

Delta heeft haar werk zelfs nog niet geheel afgerond. Overal vind je nog de groene sprieten in de straten bij adressen die nog geen glasvezel hebben laten aansluiten. Toch betekent de overeenkomst dat de grond overal in de gemeente weer open gaat. Dat beaamt een woordvoerder van de gemeente. “Als een nutspartij een verzoek doet voor het aanleggen van kabels, dan moet de gemeente dat faciliteren. Dat betekent dus inderdaad dat de schop weer in de grond gaat. Overigens verwacht ik dat de start op zijn vroegst in 2025 zal zijn.”

Dat er weer gegraven gaat worden is eigenlijk niet zo bijzonder volgens Adri Mulders van Optie1, die adviseert bij telefoon- en internetdiensten. “Alles wat in de grond zit aan leidingen en kabels moet na verloop van tijd vervangen worden. KPN wil natuurlijk van de verouderde koperen leidingen af en naar een veel sneller glasvezelnet. Dat heeft de toekomst. Dat KPN en Glaspoort nu al laten weten dat ze plannen hebben voor De Ronde Venen heeft natuurlijk een concurrentie achtergrond. Overigens is Delta van plan om 200.000 consumentenaansluitingen aan Glaspoort te verkopen. Geen idee nog of dat adressen in onze gemeente betreft.”

Het aanleggen van glasvezel is voor gemeenten aantrekkelijk vanwege de aanzienlijke economische en sociale voordelen. De toename van thuiswerken, online onderwijs en digitale zorgdiensten heeft de vraag naar snel en betrouwbaar internet enorm doen stijgen. Glasvezel biedt een stabielere en snellere verbinding dan de verouderde koperen netwerken.

 



AlgemeenDe Ronde VenenEconomieGemeenteNieuws


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×