Vinkcuisine nodigt je uit om te genieten

De zevende editie van Vinkcuisine staat voor de deur. Dit jaar met nog meer food carts en verschillende soorten eten. En zoals elk jaar staan natuurlijk de vertrouwde vrijwilligers van Hertha achter de bar.

Voetbalvereniging Hertha wilde in 2012 uitbreiden, maar kreeg daar van de gemeente geen toestemming voor. Dan maar de lucht in, boven op de huidige kleedkamers een nieuwe kantine. Na een verbouwing van ongeveer twee tot drie jaar vonden ze het tijd om iedereen te bedanken. ‘We hebben het allemaal gedaan met vrijwilligers en sponsoren, het heeft de club eigenlijk nooit wat gekost. Voor iedereen wil je wat doen en een feestavondje vonden wij eigenlijk niks’, vertelt Harry van Genderen van Hertha. 

“In een gesprek met twee restauranthouders in Vinkeveen kwam het idee om het groter te maken, dus ook voor mensen in de omgeving die niet hadden geholpen en geen lid zijn van de voetbalclub. Dat werd dus het evenement Vinkcuisine. Van meet af aan is het een groot succes en door de jaren heen is het ook steeds groter geworden. Dat komt omdat we het altijd betaalbaar hebben gehouden.”

Nu zijn de vrijwilligers druk bezig met de voorbereidingen, spandoeken, borden en reclame hangen door heel het dorp. Dit jaar is er een nieuwe Vinkeveense band die komt spelen, er is nieuw eten en dat allemaal lokaal. “Er komen vijf food carts en zeven tentjes. Op zaterdag 22 juni van 4 tot half 11 is er genoeg om te eten, we willen ook het allerliefst dat de mensen van alles wat proberen,” drukt Harry ons op het hart. 

Wat dit evenement ook bijzonder maakt is dat er geen kosten zijn voor de mensen van de eetgelegenheden. “De energie die de carts nodig hebben voor bijvoorbeeld een koelkast of het fornuis is allemaal voor onze rekening, het is niet netjes om een restaurant uit te nodigen om ze vervolgens alles zelf te laten betalen’, vertelt Harry van Genderen. Ook sponsoren krijgen gratis bonnen (‘pingels’) om consumpties te halen bij de verschillende food carts en tenten. “Nu nog even duimen dat het weer een beetje meezit.”AlgemeenCultuurDe Ronde VenenNieuwsVinkeveenvinkcuisine


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×