Grote namen en nieuw talent in Abcouder theater

Theater Piet Mondriaan start volgende week met de kaartverkoop voor het nieuwe seizoen.   Het theater in Abcoude biedt een veelzijdig programma met zowel grote namen als veelbelovende nieuwkomers. Bestuurslid Ronald Schmitz vertelt enthousiast over wat bezoekers kunnen verwachten.


“Het theater trekt steeds meer bezoekers uit de gehele Ronde Venen. Vorig seizoen was een succes, met lovende recensies voor voorstellingen zoals “Wildbloei” en “De Joardy Show”. En het nieuwe seizoen belooft minstens zo spannend te worden met artiesten zoals Trijntje Oosterhuis, Dolf Jansen, Guido Weijers, Alex Ploeg, Ernst Jansz, Edsilia Rombley en Do. Uiteraard hebben we als klein theater ook weer veel ruimte voor opkomend talent.”

 

Voor wie graag eens iets nieuws ontdekt, is er een intieme setting ‘Onder de Hanenbalken’ boven café De Eendracht in Abcoude. ”Ik heb echt een aantal aanraders, ja zelfs prijswinnaars. Wat denk je van de voorstelling van Luuk Ransijn (winnaar Amsterdams Kleinkunst Festival 2023) of van Selma Visscher (finalist Amsterdams Kleinkunst Festival en Cameretten). Ook een veelzijdig multitalent als Boban Benjamin Braspenning kun je bij ons zien.”

Een bijzondere toevoeging dit jaar is het theatercollege van Diederik Jekel over AI, een primeur voor het theater. “Dit geeft ons programma nog meer diepgang en variatie,” aldus Schmitz.

Vrijwilligers spelen een cruciale rol in het theater, met ongeveer 60 enthousiaste helpers. Ze houden zich bezig met kaartverkoop, ontvangst van publiek en artiesten, en garderobe. Hoewel er op dit moment geen tekort is, is iedereen welkom zich aan te melden.

Kijk voor het programma en de kaartverkoop op de website van het theater en laat je verrassen: theaterpietmondriaan.nl.AbcoudeAlgemeenCultuurDe Ronde VenenTheaater Mondriaan

Meer in dossier Theaater Mondriaan

Meer in dossier Theaater Mondriaan


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×