Historische vereniging viert 40-jarig jubileum

De Historische Vereniging ‘De Proosdijlanden’ bestaat 40 jaar en viert dat uitgebreid.

De  zes nostalgische filmmiddagen waren een enorm succes. Ze werden bezocht door een kleine 1.000 bezoekers uit Wilnis, Mijdrecht, Vinkeveen en Abcoude, die smulden van alle nostalgische beelden. Voor diegenen die de filmmiddagen gemist hebben wordt het tijdens de jubileumfeestdag op 1 september a.s. nog eens dunnetjes overgedaan. Van alle dorpen wordt dan een korte compilatie  vertoond. Ook worden heel veel nostalgische foto’s vertoond en verder is het mogelijk dat bezoekers ter plekke kunnen zoeken in de beeldbank.

Op zondag 1 september a.s. is iedereen tussen 14:00 en 18:00 uur van harte welkom op ‘Poldtimer’ het jubileumfeest van HV De Proosdijlanden in de Willisstee in Wilnis. Midden in De Ronde Venen worden de bezoekers teruggebracht naar de ‘tijd van toen’.

Het wordt een feest van herkenning voor ‘oud’, terwijl ‘jong’ een mooie impressie krijgt van het verleden. Historische voertuigen en oldtimers, Rondeveense klederdracht en oude filmbeelden geven een beeld van hoe onze gemeente er nog niet zo heel lang geleden heeft uitgezien.

Naast een photobooth met de klederdracht zijn er ook verschillende spellen over de historie van De Ronde Venen en later op de middag is er een heuse pubquiz voor de echte kenners, met voor de winnaars mooie prijzen. Test uw kennis en ga de strijd aan met teams van het college van B&W of van de plaatselijke brandweer. U kunt zich aanmelden met teams van 3 tot 5 personen.

Ook zijn de werkgroepen van HV De Proosdijlanden vertegenwoordigd, zodat u meer te weten kunt komen over bijvoorbeeld genealogie-onderzoek en archeologische vondsten. Tevens zijn er diverse uitgaves van publicaties van de vereniging te koop.

Voor de kinderen zijn er oudhollandse spelletjes zoals sjoelen, koekhappen, eierlopen en appelhappen. Daarnaast is dit het moment om de kleurplaat in te leveren en een mooie prijs te winnen! Een oudhollandse snoepkraam is de kers op de taart.

Dit alles onder de muzikale begeleiding van hits uit de 80’s en twee optredens van het Shantykoor.AlgemeenCultuurDe Ronde VenenGemeenteNieuwsRegio


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×