“Maak je tuin klimaatbestendig”

Hoge temperaturen, droogte en hevige regenval. We zijn niet snel tevreden met het weertype, maar we zullen misschien wel moeten wennen aan de gevolgen van klimaatverandering. De inrichting van je eigen tuin geeft kansen om meer koelte en een betere waterberging. Voor NME-centrum De Woudreus een goede reden om ecologisch tuinontwerper Karen van Schothorst uit te nodigen voor een workshop  “Maak je tuin klimaatbestendig”.

 


Een deelnemer zei hierover: “Ik wist niet dat je zelf zoveel kan doen om je eigen tuin voor te bereiden op de toekomst. We staan er niet dagelijks bij stil, maar uiteindelijk krijgen we allemaal te maken met steeds extremere weersomstandigheden. Daarom draag ik graag mijn steentje bij om dit, waar mogelijk, op te vangen!”

Praktische Tips voor je Eigen Tuin

“Een van de eenvoudigste aanpassingen is wel een regenton om regenwater op te vangen. Je hebt dan natuurlijk minder wateroverlast bij een flinke bui, maar zorgt er ook voor dat je tijdens droge periodes voldoende water hebt om je planten water te geven dat niet uit de kraan komt.”

De workshop maakt deel uit van het breder opgezette klimaatadaptatieplan 2024-2027 van de gemeente. Dit plan richt zich op het versterken van de weerbaarheid tegen klimaatverandering door middel van diverse initiatieven en maatregelen. Een belangrijk speerpunt is de betrokkenheid van inwoners bij klimaatadaptieve maatregelen. 

Met deze en andere initiatieven, zoals het ‘Groenblauwloket’ voor vragen over klimaatadaptieve tuininrichting, wil de gemeente haar inwoners beter voorbereiden op klimaatverandering en bijdragen aan een duurzamere toekomst.



AlgemeenCultuurDe Ronde VenenNieuwsklimaatNME de woudreustegelwippen


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×