Nog niet de auto wassen: sharazand onderweg

Regio – Vanuit het zuidwesten trekt komende dagen een wolk met heel fijn Saharazand over ons land, waardoor we te maken krijgen met een kleine hoeveelheid zand in onze lucht. Dat meldt Weeronline.nl.

Het stof zal morgen, woensdag 22 februari, ook naar beneden komen omdat het op meerdere plekken in ons land af en toe gaat regenen. “Met deze regen komt wat Saharastof naar beneden”, schrijft het weerbureau. Voor het wassen van de auto kunnen mensen dus beter wachten tot het weekend, want dan is de stofwolk boven het land verdwenen.

Het Saharastof komt uit het noorden van Afrika. Het stof is zo licht dat het bij een harde wind in de lucht wordt geblazen en wordt meegevoerd. Afhankelijk van de windrichting kan het stof naar de oceaan of juist in de richting van West-Europa of Griekenland trekken. Hoe lichter het stof, hoe hoger het in de lucht terecht kan komen.

Het komt regelmatig voor dat Saharastof over ons land trekt. Vaak kleurt de lucht dan tijdelijk wat oranje.

Bron: RTV Utrecht

Geplaatst door: Ferry MulderAbcoudeBaambruggeGemeenteMijdrechtNieuwsVinkeveenWaverveenWilnisgemeente de ronde venenklimaatregenrtv ronde venen


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×