Landelijke staking streekvervoer op 22 en 24 februari

Regio – De vakbonden CNV en FNV hebben nieuwe landelijke acties aangekondigd in het streekvervoer. Op woensdag 22 en vrijdag 24 februari a.s. wordt door (een deel van) het OV-personeel gestaakt. Dat geldt voor de vervoerders Arriva, EBS, Keolis (Syntus Utrecht), Qbuzz, RET en Transdev.

Vervoerders weten pas op de dag van de staking zelf wat de precieze gevolgen van de staking zijn. Dan is namelijk pas duidelijk welke medewerkers deelnemen aan de staking en welke niet. Hou er daarom rekening mee dat jouw trein of bus niet rijdt en plan jouw rit kort voor vertrek via de reisplanner.

Op keolis.nl/staking wordt per regio en treintraject weergegeven wat de verwachte gevolgen van de staking zijn voor reizigers van allGo, Keolis Blauwnet, Syntus Utrecht en Twents.

Bij de NS en in het stadsvervoer in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag wordt niet gestaakt.

De vakbonden houden bij de aangekondigde staking vast aan hun eerdere ultimatums. Hierover zegt de Vereniging Werkgevers Openbaar Vervoer (VWOV): ‘Dat vakbonden deze koers kiezen, vinden we heel teleurstellend. Het gaat niets brengen, want werkgevers kunnen simpelweg niet voldoen aan de eisen van de vakbonden.’ FNV legt een looneis neer van 16,9% bij een cao van een jaar, CNV eist 14% loonsverhoging bij een cao van 18 maanden.

Fred Kagie, voorzitter VWOV: ‘Dat geld is er niet. Staken betekent niet dat het geld er ineens toch is.’ De marges in het openbaar vervoer zijn heel klein, sinds corona draaien vervoerbedrijven rode cijfers. Kagie: ‘Staken brengt ons niet aan tafel. Zolang er gestaakt wordt en deze ultimatums op tafel blijven liggen, gaan we niet in gesprek.’

Geplaatst door: Ferry MulderAbcoudeBaambruggeEconomieGemeenteMijdrechtNieuwsVinkeveenWaverveenWilniscnvfnv streekvervoerfred kagiegemeente de ronde venenkeolis nederlandlandelijke staking streekvervoermobiliteitrtvronde venenstreekvervoersyntus utrechtvereniging werkgevers openbaar vervoervwov


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×