Geen enkele ingezamelde trui opgehaald: 'we kiezen nu een meer anonieme locatie'

Twee weken geleden was het Warmetruiendag. In De Ronde Venen waren tachtig warme truien ingezameld voor mensen die dit goed kunnen gebruiken. Maar, er werd geen enkele trui opgehaald.

“Dat kan te maken hebben met schaamte”, zegt initiatiefnemer Greet van Es. Toen de truien bleven liggen is ze gaan reflecteren. “Misschien was de ophaalplek niet anoniem genoeg. Of denken mensen: ‘ach, ik red me wel’. Dat zie je vooral bij ouderen die al veel hebben meegemaakt.”

Dat er behoefte is aan de truien, daar twijfelt de Vinkevener niet over. “Wij weten van hulpverleners dat er in onze gemeente zeker armoede is.” Met een warme trui kan de verwarming lager, en zo kan energie bespaard worden. Daar wil Greet een handje bij helpen, dus begon ze de inzamelingactie. “Er zijn steeds meer mensen die in de financiële problemen dreigen te komen door alle oplopende kosten.”

Nieuwe locatie

De tachtig truien worden nu opnieuw aangeboden op een andere plek. Op donderdag 2 maart tussen 13-15uur is een trui op te halen bij het servicepunt in het gezondheidscentrum Mijdrecht. “Dit is een goede plek waar je prima anoniem naar binnen kan lopen”, zegt Greet.

Ook op 6 maart worden de truien aangeboden: tussen 10-13uur kan iedereen die het wil een trui ophalen in de Buurtkamer in Mijdrecht.

Voor een ander

Greet is nog altijd geraakt door de grote hoeveelheid truien die zijn ingeleverd. Ook doet ze opnieuw een oproep: “Ken je iemand die het goed kan gebruiken, haal dan een trui op voor een ander. Dan hoeven zij zelf die drempel niet over.” 

Mochten er toch nog truien overblijven, dan worden die gedoneerd aan het Leger Des Heils, vertelt Greet. “Nogmaals ontzettend bedankt aan iedereen die een trui heeft ingeleverd. Ze komen sowieso goed terecht.”AbcoudeBaambruggeEconomieGemeenteMijdrechtNieuwsVinkeveenWaverveenWilnisarmoedeinzamelingsactietrui


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×