Gemeente betaalt mee aan zorgverzekering

De Ronde Venen – Inwoners met een uitkering of met een inkomen niet hoger dan 120% van de bijstandsnorm kunnen zich uitgebreid verzekeren tegen (on)verwachte zorgkosten. Gemeente De Ronde Venen biedt, samen met zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid, een collectieve zorgverzekering aan. De gemeente betaalt een gedeelte van de zorgverzekering, en inwoners profiteren van vele extra’s.

“Iedereen moet zich goed kunnen verzekeren tegen zorgkosten”, stelt wethouder Alberta Schuurs. “Inwoners die minder inkomsten hebben, bieden we een steuntje in de rug door mee te betalen aan de zorgverzekering.”

De gemeente biedt drie aanvullende verzekeringen aan:

• De nieuwe AV-Basis voor € 123,36 per maand. Deze is speciaal voor inwoners die geen of weinig zorgkosten verwachten. Het is de meest voordelige aanvullende verzekering, maar geeft zekerheid als dat nodig is.
• De AV-Standaard is er voor € 135,26 per maand.
• De AV-Top verzekering voor € 156,74 per maand.

Meld u vóór 22 december 2021 aan. Wilt u overstappen? Ga naar www.gezondverzekerd.nl/de-ronde-venen. Doe dit ook vóór 22 december 2021.

U kiest de aanvullende verzekering die bij u past. Na het aanmelden levert u de nodige bewijzen in bij de gemeente. Zorg en Zekerheid zegt de zorgverzekering die u nu heeft op. Dat kan als er geen betalingsachterstand is bij uw huidige zorgverzekeraar.

 Heeft u hulp nodig bij het aanmelden? Maak dan een afspraak met Zorg en Zekerheid. Plan een online spreekuur in op www.gezondverzekerd.nl/online-spreekuur-plannen. Wilt u liever hulp op locatie? Kom dan langs bij het Geldpunt aan de Karekiet 49 in Mijdrecht. Zorg en Zekerheid is bij het spreekuur van 29 november én 6 december tussen 13:30 en 15:30 uur.AbcoudeBaambruggeEconomieGemeenteMijdrechtNieuwsVinkeveenWaverveenWilnis120% bijstandsnormaanvullende ziektekostenverzekeringarmoedearmoedebeleidarmoedebestrijdingbijstandsuitkeringgeldpuntgemeente de ronde venenrtv ronde venensociaal domeinwethouder alberta schuurszorg en zekerheid


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×