Filmhuis Mijdrecht weer stapje verder

Vanaf oktober naar een eigen filmhuis in Mijdrecht. Het is een droom die Alex Wolf maar al te graag waar wil gaan maken. “Sterker nog, dat Filmhuis gaat er komen!,” zou weet hij. Een oproep voor vrijwilligers overtrof alle verwachtingen. “We hadden gehoopt op 10 aanmeldingen, dan zou het plan net door kunnen gaan. Maar het waren er ruim 30.” Waar zoveel organisaties zitten te springen om vrijwilligers, is het enthousiasme voor meewerken aan en bij het Filmhuis groot.

Het plan is om in oktober van start te gaan op de locatie “Event Station” aan de Stationsweg 18 in Mijdrecht. Dat is kort dag, maar Alex is ervan overtuigd dat het gaat lukken. “Als we in oktober de eerste film willen draaien, dan betekent dat we in augustus de programmering klaar willen hebben. Dat wordt dus voor de programmacommissie een mooie klus om dan 4 films te hebben die we dan op de donderdagavonden in oktober kunnen draaien.”

De vrijwilligers zijn inmiddels een keer bij elkaar geweest en bijgepraat. “Daar kwamen echt goede ideeën naar boven en blijkt er een grote variatie in talent en interesse. Dat is goed, want er moet een hoop gebeuren. Naast de programmering gaan er ook mensen aan de slag met de website en kaartverkoop, met publiciteit, een maandelijkse filmladder en natuurlijk zaalwachten.” Op 4 juli komen de vrijwilligers weer bij elkaar. “Deze keer op de echte locatie, om de zaal te ervaren. Maar ook om verder ook echt invulling te geven aan hun belangrijke (film)rol”AlgemeenCultuurDe Ronde Venen


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×