Met tram 25 vanuit Uithoorn naar Amsterdam

Goed nieuws voor reizigers vanuit De Ronde Venen: je kunt nu sneller met het OV naar Amsterdam met de nieuwe Uithoornlijn. De reistijd tussen Uithoorn Centrum en Amsterdam Zuid bedraagt ongeveer een half uur.

De tramlijn is afgelopen zaterdag feestelijk  geopend. Uithoorns wethouder Mobiliteit & Infrastructuur, Jan Hazen, benadrukt het belang van de nieuwe verbinding.

De afgelopen jaren is er hard gewerkt aan de aanleg van de tramlijn. Dit bracht soms ongemakken mee voor omwonenden, maar hun geduld werd beloond. Gerard Slegers, dagelijks bestuurslid bij de Vervoerregio Amsterdam is enorm trots dat ze het project binnen planning en budget hebben afgerond. “Ondanks uitdagingen zoals inflatie en schaarste aan bouwmaterialen is het ons gelukt.”

Voorlopig rijdt tram 25 met enkele trams. Dit komt door een nog lopend onderzoek naar een ontsporing tijdens de testfase met gekoppelde trams. De veiligheid van reizigers en medewerkers heeft de hoogste prioriteit. Eind juli zal de Safety Board beoordelen of het veilig is om na de zomer met gekoppelde trams te gaan rijden. Tot die tijd monitort extra ingezet personeel het aantal reizigers en wordt de frequentie van lijn 25 indien nodig tijdelijk verhoogd om drukte op te vangen.



AlgemeenDe Ronde VenenEconomieNieuwsRegioopenbaar vervoeruithoornlijn


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×