Foto: gemeente De Ronde Venen

Drukte in Vinkeveen: "Kom niet met de auto"

Het lekkere weer van de afgelopen dagen zorgt voor grote drukte rondom de Vinkeveense Plassen. Inmiddels roept de gemeente bezoekers op om niet meer met de auto naar Eiland 4 en 5 (Klinkhamer) te komen. “Op dit moment heeft het geen zin meer om met de auto te gaan want alles zit compleet vol.”

Er wordt geparkeerd langs de Baambrugse Zuwe ter hoogte van de inritten geparkeerd, maar daar geldt een parkeerverbod. Daar grijpen handhavers van de gemeente in: “Er wordt momenteel druk bekeurd.”

Vrijwel elke zomer leidt drukte rondom de Zandeilanden tot een parkeerchaos. Vorig jaar besloot de gemeente de Baambrugse Zuwe op warme dagen zelfs af te sluiten voor autoverkeer. Dat is nu nog niet gebeurd. Natuurmonumenten, de beheerder van het gebied, heeft de boothelling bij Eiland 4 tot en met 30 augustus afgesloten met betonblokken. Op deze manier wordt getracht trailers van de parkeerplaats te weren. De betonblokken zijn al eens door onbekenden aan de kant geschoven.

De gemeente adviseert met de fiets te gaan, of via de N201 en A2 naar Zandeiland 1 te gaan. Daar is een grotere parkeerplaats.



AlgemeenVinkeveen


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×