Shantyfestival

Shantyfestival viert 10-jarig jubileum

Op zaterdag 31 augustus viert Vinkeveen het tiende Shantyfestival, een evenement dat inmiddels een vaste waarde is in het lokale festivalseizoen. Shanty- en zeemanskoor De Turfschippers verzorgt wederom een middag vol uitbundige zang en muziek.

Het Boeiplein naast SCC De Boei wordt omgetoverd tot een openluchttheater met tal van zitplaatsen. Dit jaar treden vijf koren op, die een gevarieerd repertoire van zeemansliederen brengen. De liederen, zowel klassiekers als nieuwe nummers, worden in verschillende talen gezongen en variƫren van droevig tot ondeugend en provocerend.

Op het plein kun je genieten van een hapje en een drankje. DJ Robert zorgt tussen de optredens door voor muziek en aankondigingen. Nieuw dit jaar is een doorlopende filmvoorstelling over de oudste nog werkende veensteekmachine, met originele turfsteekattributen ter bezichtiging.

Het festival begint om 12:00 uur en duurt tot 18:00 uur. De toegang is gratis. Bij slecht weer wijkt het evenement uit naar de sporthal van De Boei.



CultuurVinkeveende turfschippersshantyfestival vinkeveen


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×